Don't Miss

Impostori. Simulatori. Cum reflectă presa engleză un caz nesportiv pe teren

By on 27 februarie 2012, 14:24

Foto: oleole.com

Gareth Bale este unul dintre puţinii britanici care pornesc de la statutul de wonderkid şi adaugă valoare în loc să moară tânără speranţă. Extrema lui Tottenham are 22 de ani şi oferte concrete de la adevăratele mari cluburi ale fotbalului mondial. Este un jucător de viitor dar nici măcar lui nu îi sunt iertate momentele de amnezie. Bale uită uneori că în Anglia, nimeni nu apreciază simulatorii!

Premier League şi diviziile inferioare ale fotbalului insular ţin tradiţia sus. Fotbalul este un joc pentru bărbaţi şi aşa trebuie să rămână. Dincolo de orice păcate ar avea competiţia britanică, unul lipseşte cu desăvârşire: nimeni, de la suporteri şi până la ultimul măturător de stradă, nimeni deci nu tolerează jucătorii care se prefac. Dacă vrei cea mai scurtă cale să ajungi în gura fanilor, atunci tăvăleşte-te un pic după un fault!

Bale nu a făcut asta. Bale a simulat în careu şi a primit penalty. Nu a contat pe tabelă pentru că Arsenal s-a impus cu 5-2 dar momentul nu a scăpat netaxat.

Iată mai jos cum reflectă presa şi site-urile britanice simularea jucătorului de la Tottenham.

Gareth Bale Dives Like A Cheating Swine To Con Penalty vs Arsenal. Adică „Bale a plonjat ca un porc trişor pentru un penalty cu Arsenal” spun cei de la whoateallthepies, renumiţi pentru aciditatea remarcilor în asemenea situaţii.

„Nu daţi vina pe arbitru! Federaţia să-l pedepsească pe Bale!” este titlul din Daily Mail. Cotidianul britanic a lansat o campanie de pedepsire retroactivă a gesturilor nesportive din joc şi consideră cazul Bale demn de o comisie a federaţiei. „Mike Dean nu are ce să-şi reproşeze. A fost înşelat! Bale este cel care trebuie pedepsit, nu arbitrul!”

„Bale se joacă periculos de mult cu focul!” spun şi cei de la Football365, care consideră că fotbalistul lui Tottenham nu ştie diferenţa dintre „anticiparea unui contact şi o simulare murdară. Dacă atitudinea sa de profesionist l-a adus în această situaţie atunci ar trebui să aibă mare grijă pentru că de aici şi până la o reputaţie de trişor nu mai este un drum chiar atât de lung.”

Unul dintre site-urile fanilor lui Arsenal renunţă la diplomaţie: „De ce nu-l trageţi pe Bale prin cărbuni încinşi?” este titlul articolulului scris în exact aceeaşi cheie. „Felul în care a plonjat pe teren este jenant. Un singur jucător din Premier League a încasat mai mult de un galben pentru simulare. Ştiţi cum îl cheamă? Gareth Bale!”

John Aldridge de la Liverpool Echo este şi el extrem de dur. „Îmi place de Bale. Este un jucător de top. Are însă o problemă cu simulările, iar la faza din meciul cu Arsenal merita două galbene. Unul pentru că s-a trântit pe teren şi încă unul ca să se înveţe minte că aşa ceva nu se face.”


Bale WTF de caponee88

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. In spiritul fotbalul

  27 februarie 2012, 22:08 at 22:08

  La prima vedere asa ai impresia sa spui ca e trisor, dar Maradona n-a regretat niciodata golul marcat cu mana impotriva Angliei, iar Lacatus (un exemplu inafara terenului) era ca o fiara cand juca fotbal si facea tot ce putea pentru a castiga echipa sa. Nu conteaza modul cum iti atingi scopul e si deviza lui Jose Mourinho….mai grav (sau distractiv cel putin) e topaiala lui Mike Dean http://sandu7.blogspot.com/2012/02/video-de-senza

 2. gery76

  28 februarie 2012, 03:50 at 03:50

  Eu sunt satul de marii gentlemani englezi ,mai ales de cei din presa scrisa,oamenii cei mai lipsiti de scrupule din intreaga breasla mondiala,pai ei vorbesc cei care santajau [cei de la News of the world] si nu numai ,oameni nevinovati ,parelamentari oameni din lumea sportului,acestia sunt cel mai putin in masura sa judece un fotbalist ,indiferent de numele sau ,ei fiind de multe ori in spatele mituirii unor prostituate care de dragul ratingului sa afirme ca s-au culcat cu diversi fotbalisti sau oameni foarte populari!

  -De ce n-a protestat mizerabila presa de scandal britanica,in momentul in care singura mare performanta din istoria fotbalului britanic,castigarea titlului mondial in 1966,s-a produs in urma'' jafului secolului''savarsit de ''omul cu statuie'' Tofik Bahramov,tusierul, cel care a validat un gol vazut doar de el si nu numai atat ,Anglia atuinci beneficiind de cele mai mari avantaje din istoria mondialelor ,intrecuta doar de Coreea de Sud in 2002 si oarecum de Argentina in '78!!!

Comenteaza