Don't Miss

Imobiliare 2015 – Apartamentul cu buda la intrare și loc de teleportare

By on 19 mai 2015, 14:30


Ce se mai construiește prin frumoasa capitală în anul de grație 2015?

Pai, cam tot pleznelile obișnuite cu care ne îmbie comercianții de locuințe. Vă las să admirați mai întâi poza:

bababa

 

Așadar iată un apartament de 3 camere care are 94 de metri pătrați. Oh…wait…are de, fapt 71.54 la o simplă adunare a suprafețelor indicate chiar de dezvoltator în planul de mai sus. Hai 77.91 dacă e să adunăm și suprafața terasei (Care, se știe, necesită fix același volum de materiale ca și un dormitor sau o sufragerie, spre exemplu. Sau nu!).

Așadar am ras din start 16 metri pătrați pe care îi reprezintă, probabil, pereții. Să faci reclamă la cifra metrilor pătrați construiți și nu utili e ca și cum te-ai lăuda cu salariul brut și nu cu cel net!

Punctul doi! Am marcat cu o săgeată roșie în poza de mai sus ceva ce mi s-a părut interesant pentru mentalitatea constructorilor de prin Balcani. Știm, buda s-a mutat din curte în casă, cel puțin pe la oraș, dar cel puțin cei de la Greenfield o venerează încă. Altfel nu ar plasa grupul sanitar fix la intrare. Vine musafiru’, ce vede prima dată?!? Ați ghicit! Veceeeeul! Bravo, băgați o mărire de salariu și o promovare la băiatu’ care a proiectat acest tip de apartament. Deștept foc! Tot aici, dacă priviți schema, remarcăm și un alt defect, anume cel de „flow” (să ne murdărim un pic la bot de cuvinte prețioase, zic!): când nevasta intră cu ochelarii încă la ochi pe ușa de la aparament, soțul cu diaree rămâne blocat în baie. Dacă femeia e deșteaptă să pună și un extinctor în ușă, așa, ca să se facă un pic de curent în casă, bărbatul se transformă automat în arestat la domiciliu într-o celulă chiar mai mică decât cea în care își punea Elena Udrea părul pe bigudiuri. Bine, poate fără șobolani!

Punctul trei! Citiți vă rog în poză acolo unde scrie dressing – 7.22mp! Priviți atent spațiul respectiv și încercați să reprimați un pic senzația „uaaaaaaaauuu…șaptevirgulădouăjdoi de metri de dressing (și nu, nu e vinegretă cu zmeură sau blue cheese) pentru poșetele mele și pentru pantofi, rochii de seară, poșete, cămăși, pantaloni evazați, și daaaa…pentru poșete!”. Gata, ați reprimat-o?!? Bine! Pentru că dressingul ăla din povești este, de fapt, un hol. Prin care ajungeți din camera de zi în cele două dormitoare și în baia mare (nu, nu e vortex, gaură neagră, nu ajungeți în localitatea maramureșeană ci doar în locul ăla banal în care spălăm jegul fiecărei zi și redevenim curați și pufoși). Așadar, dressingul e, de fapt un hol cu spațiu lateral de stocare pe peretele opus camerelor. Care spațiu de stocare, da, ați ghicit, nu are nici pe departe 7.22 metri pătrați.

Buuun! Acum să trecem la socoteli! Pentru tot ce v-am descris mai sus plătiți 68.945 de euro. Oh…wait..(iarași?!?). Dap! Iarăși! Vă mai aduceți aminte de mândria cu brutul și netul de mai sus? Eh, la fel e și atunci când vine vorba de cu sau fără TVA. Prețul este fără TVA. Cel adevărat, prețul EFECTIV, banii pe care îi dai pe bune, Gheorghe, Marie, este de 68.945 + 24% = 85.491 euro. Că teveaul nu ajunge la constructor ci la stat, bănuiesc că nu te încălzește prea mult din moment ce tu vei scoate din buzunar 85.491 și nu 68.945 de euro ca să-ți cumperi frumosul apartament cu budă la ușă, magnifica locuință cu dressing închipuit și cu un loc magic prin care ajungi ca teleportat la poalele munților Gutîi!

Comenteaza cu Facebook!

Comenteaza