Don't Miss

Hooligans cu ureche muzicală

By on 14 februarie 2012, 10:21

Foto: telegraph.co.uk

Hooliganii răi şi cu atitudine nu au murit. Există pe toate stadioane, chiar dacă acum lasă cuţitele acasă şi nu mai aruncă (aşa des) cu pietre. Hooliganii sunt totuşi o forţă care nu trebuie subestimată. Fiecare pentru el şi împreună în grup, specia impune teamă şi dorinţa de a fi în cu totul altă parte când băieţii fără dinţi vin la stadion. O campanie publicitară ne-a prezentat acum doi ani faţa umană a ultraşilor. Şi ei sunt copii mamelor lor, iubiţii iubitelor lor, iar dacă la stadion strigă şi urlă cât vor, acasă nu întotdeauna cântă cocoşul!

Campania Puma de Sfântul Valentin 2010 a stârnit zâmbete largi. Cum spuneam, şi ultraşii au neveste şi iubite pe acasă. Au responsabilităţi, plus lista de cumpărături în buzunarul de la spate al pantalonilor. Nu întotdeauna este voie la stadion cu băieţii, prietene!

Producătorul neamţ de echipament sportiv a imaginat un scenariu inedit. Este ziua îndrăgostiţilor dar şi mare meci mare al favoriţilor. Hooliganii au o singură şansă. Trebuie să cânte frumos pentru iubitele lor de acasă în aşa fel încât să le topească inima iar domniţele să îi lase şi astăzi la stadion. Melodia este genială. Truly madly deeply de la Savage Garden, exact pe sufletul consoartelor de hooligan care se respectă!

Mai jos este răspunsul la eterna întrebare care îi macină pe toţi împătimţii fotbalului: They want to be in your arms.You want to be in the stands. What do you do when Valentines Day falls on game day?

În 2010, pe site-ul pus la dispoziţie de Puma, fiecare suporter putea comanda un videocard personalizat (70 de euro bucata) cu melodia preferată a iubitei, iar cadoul era ambalat frumos şi trimis acasă de Valentines Day. „Gândeşte-te doar cum vei dormi tu în coteţul câinelui dacă ziua de 14 februarie te prinde cu băieţii la stadion în loc să şopteşti nimicuri siropoase la urechea jumătăţii tale mai bune! Trebuie să iei măsuri!” suna chemarea la acţiune a campaniei Puma Hardchourus.

 

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. Sergiu

  14 februarie 2012, 15:49 at 15:49

  Miscarea "ultras" nu e una si aceeasi cu miscarea "hooligans" cum reiese din articolul acesta . Ultrasii sustin neconditionat clubul(asta nu inseamna ca devin marionete) , incearca sa-l protejeze de orice pericol atat din interior cat si din exterior , muncesc saptamani intregi ptr realizarea de coregrafii intorcandu-se acasa plini de vopsea si mirosind a diluant , nu folosesc violenta decat doaca sunt atacati si chiar si asa , nu o folosesc in situatii gen 10 vs 1 , poarta fulare,steaguri.De cealalta parte miscarea "hooligans" presupune o tinuta casual de cele mai multe ori tocmai ptr a nu starni atentia.Principalul lor scop este violenta , cat despre peisajul romanesc…nici nu poate fi vorba de o miscare "hooligans",asta e doar in mintea asa zisilor ziaristi gen gsp,prosport,antene s.a..Sper sa nu fie cazul si aici.

  • Alex Buturugeanu

   14 februarie 2012, 16:41 at 16:41

   Articolul nu trateaza diferentele dintre hooligans si ultrasi, clare dealtfel. Este vorba doar de o antiteza dintre imaginea galeriei pe teren si cea a fiecarui individ la el acasa, practic ideea de baza a cantecelului realizat de cei de la Puma.

   Cat despre fenomenele din Romania…prefer sa nu le iau in discutie pentru ca nu sunt relevante deocamdata. Opinie personala.

  • Sergiu

   14 februarie 2012, 19:04 at 19:04

   <blockquote cite="comment-4608">Alex Buturugeanu: Hooliganii sunt totuşi o forţă care nu trebuie subestimată. Fiecare pentru el şi împreună în grup, specia impune teamă şi dorinţa de a fi în cu totul altă parte când băieţii fără dinţi vin la stadion. O campanie publicitară ne-a prezentat acum doi ani faţa umană a ultraşilor. Şi ei sunt copii mamelor lor, iubiţii

    

 2. gery76

  15 februarie 2012, 22:04 at 22:04

  In ciuda unei opinii sau alteia,imaginile si randurile scrise de Alex sunt superbe,mie unul mi-au placut sincer!

Comenteaza