Don't Miss

Goluri înrudite

By on 3 iulie 2011, 23:09

Foto: zimbio.com

Fotbalul se moşteneşte. Pasiunea, plăcerea şi talentul produc generaţii peste generaţii de fotbalişti din aceeaşi familie. Ceva îi cheamă spre sport. Zeci de perechi de fraţi au jucat, umăr lângă umăr, în cele mai tari competiţii, ba chiar unul a jucat împotriva celuilalt într-un meci de mondiale. Alţii au ridicat standardul şi mai sus. Nu numai că au jucat împreună, dar chiar au şi marcat împreună în acelaşi meci.

Bobby şi Jack Charlton au fost titulari în Anglia – Ţara Galilor 5-1 din noiembrie 1966. Fiecare dintre cei doi fraţi a marcat câte un gol.

Foto: dailymail.co.uk

Fritz şi Ottmar Walter au pus serios umărul la calificarea RFG în finala mondialelor din 1956. În penultimul act al competiţiei, împotriva Austriei, au marcat fiecare câte două goluri, iar nemţii au câştigat meciul cu 6-1. Cei doi au fost titulari şi în finala cu Ungaria (3-2 pentru RFG) şi au devenit primii fraţi din istoria fotbalului care au câştigat titlul mondial.

Alan şi John Hansen au marcat câte un gol fiecare pentru Partick Thistle în duelul cu Hearts din campionatul Scoţiei(noiembrie 1976). Partick a câştigat cu 2-1.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    5 iulie 2011, 03:20 at 03:20

    Nemtii au avut mereu perechi de frati celebrii ,in afara de legendarii Fritz si Ottmar Walter titulari campioni mondiali in '54,cea de a doua pereche de frati celebrii au fost Karl-Heinz si Bernd Forster vice- campioni mondiali ca titulari la worldcup'82,apoi o alta pereche legendara Ulli Hoennes campion mondial si european '72 si'74 si Dieter Hoennes vice-campion mondial '86 dar ei n-au jucat impreuna la nationala,iar ultimii pe lista dar nu neaparat ca importanta ci ca si cronologie au fost Karl-Heinz Rummenigge si Michael Rummenigge ce au jucat un meci impreuna la nivel de nationala[ mai bine zis 9 minute ultimul intrand in min81] in prel euro '84 la un 5-1 contra Turciei un meci in care celebrul'' Kalle'' a si inscris 2 goluri in poarta turcilor.

    Nemtii au mai avut insa frati foarte valorosi care insa n-au avut sansa sa joace impreuna la nationala dar au fost internationali si ma refer aici la Klaus si Thomas Allofs,alti frati cunoscuti dar mai putin celebrii decat cei enumerati mai sus fiind fratii Funkel,fratii Dietmar si Michael Jackobs sau fratii Zimmerman -toate aceste perechi de frati cu sute de meciuri jucate caq titulari in Bundesliga si lista este mult mai lunga.

Comenteaza