Don't Miss

Golgeterul Euro 2012

By on 13 mai 2012, 11:22

Foto: rickey.org

Selecţionerii nu şi-au desemnat încă loturile pentru turneul final dar vedetele consacrate nu au emoţii: vor fi la Euro şi vor juca pentru faimă şi glorie după un sezon în care au făcut-o pentru bani pe la echipele de club. Unul dintre trofeele vizate, în afara titlului, este cel de golgeter al competiţiei. Pentru el se luptă de la mic la mare. Fotbaliştii confirmaţi îl vor pentru prestigiu, cei tineri şi dornici de afirmare au nevoie de el ca test de bărbăţie.

Acum doi ani, la mondiale, balon de aur a fost Thomas Muller de la Bayern, în acelaşi timp şi cel mai bun tânăr al turneului. Rezultatul: în mai 2010 era cotat la 10 milioane, în august la 23 de milioane. Mai mult, chiar dacă în ultimul timp a cam stat în umbra lui Mario Gomez, încă tânărul Muller (22 de ani) a crescut constant şi a ajuns pe la 35 de milioane, cotă de piaţă.

În mai puţin de o lună are şansa să recidiveze chiar dacă toate reflectoarele ţintesc spre Gomez, omul care a marcat 12 goluri în 11 meciuri de Liga Campionilor şi i-a dus pe bavarezi până în finală.

Olandezul Robin Van Persie este şi el candidat la titlul de golgeter al europenelor. A avut un sezon fantastic cu Arsenal şi este primul pe lista marcatorilor din Premier League: 30 de goluri, dintre care doar 2 din penalty.

Cristiano Ronaldo are probabil cele mai mici cote la casele de pariuri. El este clasicul favorit, doar că Portugalia nu pare să aibă suficientă forţă ca să-şi aducă omul numărul unu în postura de marcator pe bandă rulantă.

Franţa propune şi ea un nume. Karim Benzema şi-a demonstrat apetitul ofensiv la Real, acolo unde a punctat de 20 de ori în campionat. Performanţa sa este suficient de consistentă mai ales dacă luăm în calcul şi celelalte cifre: Karim a început ca titular de doar 25 de ori şi a fost schimbat de 17 ori.

La capitolul surprize îl putem trece pe croatul Nikica Jelavić, 8 goluri în 12 meciuri pentru Everton, sau, după modelul Oleg Salenko în 1994, pe rusul Alexander Kerzhakov, 23 de goluri în 32 de meciuri pentru Zenit.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. robby712

  13 mai 2012, 11:35 at 11:35

  Sa nu il uitam pe Robert Lewandovski,care a avut de asemenea un sezon fantastic la Dortmund,Polonia fiind si tara gazda.
  De ce nu si Rooney,avand in vedere ca este cam singura gura de foc a Angliei.Este greu de dat o predictie,pana la urma nici la Muller nu s-a asteptat nimeni in 2010.Sincer,as vrea sa-si revina Fernando Torres si sa faca o surpriza,avand in vedere ca are antecedente la Europene.Personal,cred ca in 2008 era cel mai bun atacant din lume.

 2. Anonim

  13 mai 2012, 13:17 at 13:17

  robby712: Sa nu il uitam pe Robert Lewandovski,care a avut de asemenea un sezon fantastic la Dortmund,Polonia fiind si tara gazda. De ce nu si Rooney,avand in vedere ca este cam singura gura de foc a Angliei.Este greu de dat o predictie,pana la urma nici la Muller nu s-a asteptat nimeni in 2010.Sincer,as vrea sa-si revina Fernando Torres si sa faca o surpriza,avand in vedere ca are antecedente la Europene.Personal,cred ca in 2008 era cel mai bun atacant din lume.

  rooney este probabil sa nu fie la CE pt ca este suspendat pt cele 3 partide din grupe

Comenteaza