Don't Miss

Gol de arbitru. Adio titlu!

By on 7 octombrie 2010, 10:01

Foto: rte.ie

Un arbitru care să aducă cele trei puncte uneia dintre formaţii nu este un lucru chiar atât de rar. În Liga I, majoritatea meciurilor cu miză se încheie cu concluzia că arbitrul a tras cu o echipă sau cu cealaltă. De data aceasta însă vorbim de trei puncte aduse ad literam de cavalerul fluierului.

21 septembrie 1986. Ulitmul minut al meciului Ancaraguku – Besiktas. Era 0-0, iar gazdele executau un corner. Dacă meciul s-ar fi încheiat cu acest scor, Besiktas ar fi luat campionatul.

Arbitrul a marcat iar golul a fost validat, corect, de acelaşi arbitru. În regulile jocului de fotbal, arbitrul şi oricare dintre asistenţi au exact acelaşi statut ca şi transversala sau fanionul de la colţul terenului: balonul care deviază din el este bun de joc, inclusiv cel care a intrat în poartă!

Besiktas nu a pierdut doar acel meci ci şi campionatul. Cu punctul pe care l-ar fi luat în duelul cu Ankaraguku, ar fi fost egala lui Galatasaray (câştigătoarea titlului), dar cu golaveraj mai bun.

Comenteaza cu Facebook!