Don't Miss

Giggs. Cât s-a schimbat lumea într-o viaţă de om

By on 4 martie 2013, 11:54
Foto: goal.com

Foto: goal.com

Iarna e tristă în Cardiff. Capitala galeză devine coşmarul depresivilor atunci când Octombrie lasă loc lui noiembrie. Ploaia fină şi interminabilă îngheaţă în fulgi de zăpadă. Sute de umbrele care dansează rotund printre clădirile îngheţate. Toată lumea a uitat de lumină şi de veselie, de peisajele ca rupte din rai de prin prejur, cele care atrag în fiecare an câte 20 de milioane de vizitatori.

Iarna e tristă în Cardiff. Aşa a fost şi cea din 1987. Doar Ryan Joseph Wilson era vesel şi fericit. Unii poate l-au văzut cum alerga cu ghiozdanul în spate şi râdea ca nebunul printre nămeţi. Nu avea nici umbrelă şi nici nu-i păsa de ochii curioşilor. Avea 14 ani şi tocmai primise cea mai importantă vizită a vieţii sale.

Un oarecare Alex Ferguson, de nici măcar un an principal la United, alături de scouterul Joe Brown, au bătut la uşa părinţilor lui Ryan. Ferguson îl urmărise pe puşti de ceva timp iar acum venise să-l ia de acasă. Era 29 noiembrie 1987. Ryan Joseph Wilson, ulterior Giggs, împlinea 14 ani.

De atunci au trecut aproape trei decenii. Giggs, puştiul cu ochii negri ca noaptea a ajuns un domn respectabil. Un erou al lui United. O legendă a fotbalului. Un sportiv ca la definiţie. An după an, etapă după etapă, zeci, sute de coechipieri care au venit şi au plecat. Giggs a rămas şi continuă. A semnat pentru încă un sezon cu United. Giggs e al doilea Ferguson, este antrenorul de pe teren. Simbolul tribunelor. Giggs e United.

În paginile următoare trecem în revistă câteva date mai puţin uzuale atunci când vorbim despre un jucător. Punem istoria pe un taler şi destinul fotbalistului pe celălalt şi vedem ce s-a schimbat în lume de când Giggs a început să dea cu piciorul în minge pentru United.

Comenteaza cu Facebook!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

5 Comments

 1. AdiTM

  4 martie 2013, 12:18 at 12:18

  Romania a luat ultimul titlu mondial la handbal baieti in 197. Se impune o corectare.

 2. AdiTM

  4 martie 2013, 12:19 at 12:19

  1974…

 3. gery76

  4 martie 2013, 17:50 at 17:50

  -Giggs un fotbalist urias,ce a castigat tot ce se putea castiga la nivel de echipa de club,singurul mare regret al galezului va ramane acela ca n-a putut evolua niciodata la un turneu final cu nationala tarii sale,cum alti 2 uriasi fotbalisti George Best si Jari Litmanen au fost in aceeasi situatie.
  -Paradoxal singura sansa cu adevarat mare de a merge la mondiale,i-a fost ”refuzata”chiar de generatia de aur a fotbalului romanesc in frunte cu Hagi,Popescu,Petrescu,Raducioiu sau Sabau.
  -A fost ultima mare generatie a galezilor cu portarul Neville Southall si atacantii Ian Rush si Dean Sounders pe finalul carierei si cu tanarul Ryan Giggs la inceputul unei cariere fabuloase.

  -Alex ,am o nelamurire si anume aceea ca de cateva zile eu nu mai pot sa intru pe ”ist fotbalului .com”,mereu mi-apare 508 Limited si asa mai departe,am reusit sa intru de pe o pagina de facebook.

  • Alex Buturugeanu

   4 martie 2013, 17:56 at 17:56

   @gery: de cateva zile am schimbat hostingul. Teoretic asta trebuie sa fie o veste buna. Din pacate am avut o surpriza si eu (m-am mutat si inca nu am net acasa) in sensul ca site-ul a fost incadrat gresit ca resurse fata de ceea ce platesc si a fost virtual inaccesibil peste weekend.

   Sper eu sa fi rezolvat partea asta. Mai e cea cu optimizarea de cod si mysql. Aici trebuie sa gasesc pe cineva priceput!

   Teoretic, chiar daca se incarca un pic mai greu, acum n-ar mai trebui sa fie probleme de accesare.

 4. gery76

  5 martie 2013, 17:25 at 17:25

  -Urias fotbalist,galezul a castigat tot ce se putea castiga la nivel de echipe de club,cred ca singurul mare regret al carierei sale fabuloase,este acela al neparticiparii la un turneu final ,fie el european sau mondial.
  -Giggs din acest motiv se aseamana cu alti doi uriasi fotbalisti,George Best si Jari Litmanen,care nici ei n-au avut sansa de a juca la un turneu final.
  -Paradoxal,singura sansa de a juca la un turneu final pentru Giggs si Tara Galilor,a fost in prel.worldcup’94,atunci cand visul le-a fost retezat de Hagi,Popescu si compania,in acea campanie galezii aveau o trupa tare cu Ian Rush,Dean Saunders,Nevill Southal sau Ryan Giggs.

  Alex de cateva zile nu pot accesa site-ul ,mereu mi-apare ”508 Limited” si asa mai departe,acum incerc de pe o pagina de facebook.

Comenteaza