Don't Miss

Giggs. 23

By on 27 decembrie 2011, 10:43

Foto: James Adams

Are 38 de ani. Şi ce dacă? Are 12 meciuri în acest sezon de Premier League şi aleargă tot ca în tinereţe. Este recordmanul prezenţelor all time pentru clubul său, singurul la care a jucat vreodată, a schimbat deja câteva generaţii bune de coechipieri şi doar managerul îl devansează ca vechime. Acelaşi manager care se pregăteşte acum să îi ofere încă un contract pentru viitorul sezon.

Ryan Giggs este plin de trofee şi recorduri dar joacă deja de opt sezoane pe contract temporar. An de an, înţelegerea sa cu Manchester United este supusă unei evaluări şi i se propune sau nu prelungirea pe încă un sezon. Nimănui nu îi este frică de o eventuală dezertare. Chiar dacă în viaţa de cuplu pare să fi călcat cum nu se poate mai strâmb, în fotbal galezul este fidel clubului său. Joacă la United de la 14 ani, iar ultimele 22 se sezoane le-a petrecut la prima echipă.

I-a prins aici pe Garry Pallister sau Paul Ince, pe Schmeichel sau Wes Brown, pe Beckham, Roy Keane sau Teddy Sheringham, pe  Stam sau Dwight Yorke, pe Barthez sau Christiano Ronaldo, pe fraţii Neville, pe Mike Pheelan, actualul secund al lui Ferguson, pe Cantona, primul căpitan străin din istoria lui United, sau pe Steve Bruce. A jucat cu fiecare din ei şi i-a văzut cum pleacă. Cine îşi mai aduce aminte de Brucie jucătorul, Steve, fost manager al lui Sunderland până acum câteva luni? Probabil chiar Giggs!

Foto: top-people.starmedia.com

El, galezul a rămas. A strâns 900 de meciuri în toate competiţiile. Record. A marcat în fiecare sezon de Premier League. Record. A marcat în 11 sezoane consecutive de Liga Campionilor. Record. A câştigat 12 campionate, 4 cupe, 2 ligi ale campionilor, 4 cupe ale ligii, 8 community shield, o supercupă UEFA, un mondial al cluburilor, plus alte zeci de distincţii personale.

Acum are deja 38 de ani. La finalul campionatului se va apropia de 39. Chiar şi aşa, sir Alex Ferguson a întocmit deja actele. Îl vrea pe Giggs în echipă şi la anul.

„Nu poate continua la nesfârşit şi el ştie asta, dar eu sunt convins că mai poate juca şi la anul la acelaşi nivel. Avem datele statistice şi niciuna nu indică, în cazul său, un regres la capitolul viteză, reacţie, rezistenţă şi capacitate de efort. Giggs joacă la acelaşi nivel la care o făcea şi în urmă cu 3-4 ani. Suntem în mijlocul sezonului dar îi vom propune deja prelungirea contractului. Depinde doar de el acum dacă va semna” este declaraţia aceluaşi Ferguson care i-a oferit galezului primul contract de profesionist în noiembrie 1990, chiar în ziua în care Ryan împlinea 17 ani.

Dacă va semna, Giggs se va afla în faţa celui de-al 23-lea sezon consecutiv în Premier League.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  28 decembrie 2011, 00:22 at 00:22

  Pot sa spun ca sunt unul din cei mai aprigi ''dusmani''ai lui Manchester United,mai ales ca am o pasiune aparte fata de Bayern Munchen,pe Sir Alex l-am respectat ,dar niciodata nu l-am considerat un antrenor genial,mai ales ca la ce buget imens a avut la dispozitie,popularitate,liniste ca nimeni altul in istoria fotbalului de club din intreaga lume ,jucatori senzationali-performantele sale ,sincer, pe plan international cu Manchester sunt mult,mult sub posibilitatile clubului si investitiilor,in 3 ani Guardiola la Barca sau Hitzfeld la Dortmund si Bayern ,chiar Ancelotti la Milan,obtinand performante aproape egale cu Fergusson intr-o perioada imensa peste 25 de ani!

  -Si acum ca oful la adresa lui Fergusson s-a diluat, trebuie sa spun ca Ryan Giggs este alaturi de Lothar Matthaus si Paolo Maldini ,fotbalistii pe care i-am admirat in mod deopsebit,mai ales datorita longevitatii si randamentului senzational avut de ei la o varsta la care altii avea 120kg!

 2. gery76

  28 decembrie 2011, 00:27 at 00:27

  Scuze aveau 120 de kg,graba strica treaba,gandul mi-era la Magnusson suedezul ce a jucat finala C.C.E cu Benfica impotriva lui Milan sau Eindhoven si care la un meci caritabil ,la care au participat si Hagi si Gica Popescu[ cel care arata din punct de vedere fizic ca la 20 de ani ,ceea ce este admirabil] ,acum un an parca ,a cazut pur si simplu din picioare de gras ce era!

Comenteaza