Don't Miss

Germania – Portugalia 1-0

By on 10 iunie 2012, 13:01


UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

A fost meciul în care toţi s-au întrebat cu cât vor câştiga nemţii. Sigur, lusitanii îl aveau pe teren pe Cristiano, dar scenariul cu Ronaldo în rol principal a mai fost pus în scenă şi la mondialele de acum doi ani. Portugalia nu e Real Madrid iar de cele mai multe ori, un singur jucător nu poate face cât o întreagă echipă.

Chiar şi aşa, statistica de după meci arată un duel mult mai echilibrat decât cel de pe teren, acolo unde Germania a tranşat posesia uneori şi aproape de 70% şi a încheiat partida cu 57%.

În schimb, îi putem credita pe lusitani cu primul loc la şuturile periculoase, acolo unde şi-au trecut în cont şi o bară. Diferenţa s-a văzut între buturi, iar aici au câştigat nemţii. Neuer a scos cinci şuturi periculoase în timp ce Patricio nu a dat aceeaşi siguranţă propriei defensive.

Duelurile aeriene au fost tranşate în favoarea băieţilor lui Joakim Low în proporţie de 70% iar Gomez a înscris după o fază în care s-a înălţat în careu şi a trimis mingea cu capul în plasă.

Cristiano Ronaldo a fost liderul Portugaliei cu 2 şuturi pe poartă din 4 încercări şi cu 3 angajări inspirate pentru colegii săi. Hummels (72) şi Khedira (60) au fost principalii distribuitori de pase din tabăra germană în timp ce adversarii s-au bazat pe Moutinho şi Pepe care au strâns împreună doar 78 de pase.

germania portugalia

Foto: whoscored.com

* statistică oferită de whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. rominho

  10 iunie 2012, 13:15 at 13:15

  Portugalia va pleca acasa mai devreme decat aveau programat, daca va continua sa joace in acest fel. Ineficient si timorati.

 2. laurmarian

  10 iunie 2012, 13:31 at 13:31

  Eu am crezut ca vor inscrie nemtii mai multe goluri. Ma asteptam la un 2-1 sau 3-1 (scor pe care am pariat). Se pare totusi ca lusitanii nu au reusit sa marcheze un gol, dar nici nemtii 2 ori 3 goluri.
  Una peste alta, sunt multumit de cele 3 puncte castigate de nemti 🙂

 3. cldtoma

  10 iunie 2012, 14:22 at 14:22

  deocamdata Germania nu a aratat, chiar daca a castigat, ca o echipa care ar emite pretentii la titlul european. portugalia chiar mi se pare departe de asa ceva.

 4. laurmarian

  10 iunie 2012, 15:50 at 15:50

  cldtoma: deocamdata Germania nu a aratat, chiar daca a castigat, ca o echipa care ar emite pretentii la titlul european. portugalia chiar mi se pare departe de asa ceva.

  Si eu sunt de aceasi parere, dar cred si sper ca vor arata mai mult si ca vor castiga titlul european.

Comenteaza