Don't Miss

Germania în verde

By on 10 februarie 2012, 17:15

Foto: en.wikipedia.org

Nemţii sărbătoresc amintirea a 40 de ani de la primul titlu european cu un echipament special. Verdele din 1972 a fost reabilitat de Adidas, sponsorul tehnic, şi împuternicit cu câteva simboluri care nu se află la vedere. Noile tricouri vor putea fi admirate pentru prima dată în acţiune pe 29 februarie la amicalul cu Franţa.

Verde în două nuanţe orizontale. Este tricoul pentru meciurile din deplasare pe care Muller şi compania le vor îmbrăca în acest sezon. Dacă tricoul pentru partidele jucate acasă este alb cu trei dungi subţiri în culorile drapelului, cel lansat astăzi aduce aminte de europenele din 1972, acolo unde panzerele verzi au zdrobit Uniunea Sovietică în finală şi au adus primul titlu continental din istoria (pe atunci) RFG.

Ca o motivaţie în plus pentru Ozil şi ceilalţi internaţionali ai prezentului, pe interiorul tricourilor au fost imprimate numele căpitanului Franck Beckenbauer şi al golgeterului turneului din urmă cu 40 de ani, Gerd Muller.

Muller

Foto: en.wikipedia.org

 

Germanydetails

Foto: en.wikipedia.org

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

  1. gery76

    11 februarie 2012, 03:30 at 03:30

    De aceasta tenta de verde pentru mine ca mare suporter al nemtilor,se leaga doua momente-primul si cel mai durerois este cel al pierderii finalei worldcup'86 impotriva lui Maradona si Argentinei,cand R.F.Germania desi nu era deloc printre favorite si avea si o echipa extrem de imbatranita cu 7 titulari  Harald Schumacher,Peter Briegel,Dietmar Jackobs,Norbert Eder,Felix Magath,Klaus Allofs si Karl-Heinz Rummenigge,toti trecuti bine de 30 ani,a revenit fantastic de la 0-2,in finala ,doar geniul ''nebun'' al lui Maradona inventand o pasa incredibila spre Buruchaga si Argentina a iesit campioana mondiala-al doilea moment legat de aceasta culoare fiind o imensa bucurie la worldcup'90 atunci cand Germania a invins la penalty-uri in semifinale cea mai puternica echipa a Angliei din istoria lor cu exceptia celei din '66,victorie ce a deschis drumul spre victoria finala a superbei echipe vest-germane in care straluceau ''artistii''Matthaus,Brehme,Klinsmann,Voller,Haessler sau Littbarski!

  2. In spiritul fotbalul

    12 februarie 2012, 15:51 at 15:51

    O sa castige mai mult suporteri nemtii daca vor juca in verde

Comenteaza