Don't Miss

Gazza

By on 14 iulie 2012, 12:08
Foto: bbc.co.uk

Un beţiv genial. Un fotbalist strălucitor  pe care nu îl mai putem privi altfel decât prin fundul unei halbe de bere. Un marcator de goluri imposibile, urmate de bucurii pe măsură, eventual legate de hobby-ul său numărul unu. Ştiţi ce spun, băutura! Paul Gascoigne a reuşit un pic mai mult decât Norman Whiteside dar un pic mai puţin decât George Best, ceilalţi doi amatori celebri de alcool fără limite, dar chiar şi aşa se spune despre el că ar fi putut dinamita fotbalul doar dacă se putea ţine la distanţă de primul pub întâlnit în cale.

Filmuleţul de mai jos nu este nici despre prea mult fotbal, nici despre apucăturile de betivan ale lui Gascoigne. Sunt câteva compilaţii care scot în evidenţă firea jucăuşă a englezului.

De la prosteala cu furtunul şi până la frica reală, exprimată ca atare în faţa unei primejdii cu blană, avem în faţă un om şi mai puţin o sursă de inspiraţie pentru ziarele de scandal.

Da, Gazza a fost bulimic, suferă şi acum de două tipuri de anxietăţi (bipolară şi obsesiv-compulsivă), a fost la un pas de moarte după ce inima i s-a oprit de trei ori în timpul unei cure de dezintoxicare şi arată cu 20 de ani mai bătrân decât este în realitate. Cumva însă, rămâne viu şi proaspăt ca în imaginile de mai jos.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. SirBlack

  14 iulie 2012, 17:28 at 17:28

  Ce fotbalist a fost! Pacat din cauza bauturii….

 2. gery76

  15 iulie 2012, 03:48 at 03:48

  -Este pacat sa fie judecat prea aspru,a provenit dintr-o familie cu destule probleme,a fost cu adevarat un geniu,din punctul meu de vedere in ultimii 25 de ani in fotbalul englez ,n-a fost decat un jucator mai tehnic decat el Chris Waddle,iar ca sclipiri doar Michael Owen s-a apropiat de el.
  -Mi-aduc aminte de imaginea din semifinala worldcup’90 ,cand dupa o intrare intarziata la Andreas Brehme,a luat un cartonas galben si cum era al doilea in turneu,a facut imediat legatura ca nu va juca finala si a inceput sa planga ca un copil,iar Lineker facea semn lui Robson sa-l schimbe,simtindu-l foarte afectat.
  -A avut un suflet imens,asta este a avut un viciu ce l-a tras mult in spate,insa va ramane un NUME in fotbalul mondial!

Comenteaza