Don't Miss

Gascoigne, gol medicinal

By on 23 martie 2012, 12:47

Foto: bbc.co.uk

Paul Gascoigne a lăsat o moştenire pe care puţini fotbalişti s-au încumetat să o lase. Talentul lui Gazza a fost preţuit până şi de cei care l-ar fi răstignit pe prima cruce. Băutura în cantităţi industriale l-a privat de şansa nemuririi adevărate şi i-a făcut loc în rândul băieţilor pricepuţi dar însetaţi, precum Whiteside sau George Best (un articol despre ce simt fotbaliştii când beau şi joacă AICI). Unul dintre golurile de generic ale englezului a fost urmat de o bucurie cu profil bahic, aşa, în ciuda contestatarilor.

15 iunie, europenele din 1996. Preluare din mers cu depăşirea adversarului, mingea dansează cum îi spune Gascoigne şi apoi pleacă grăbită dintr-un un şut cu toată inima fix acolo unde portarul scoţian nu mai poate ajunge.

Gazza se trânteşte dincolo de marginea terenului iar colegii îl stropesc pe faţă cu apa dintr-un bidon. Ciudat şi atât am spune, dacă nu ar fi existat întâmplarea de dinaintea turneului final.

Gascoigne a fost luat la rost de presa britanică pentru o noapte de beţie în Hong Kong, iar câţiva au cerut chiar excluderea jucătorului din lot. Una dintre picanteriile serii alături de alcool a fost chiar subiectul bucuriei de după gol. „Scaunul dentistului” este un joc al beţivilor în care pacientul stă pe spate cu gura căscată, un amic de pahar îl ţine zdravăn cu mâinile la spate iar „asistenta” toarnă pe gâtul împricinatului dintr-o sticlă de whisky sau vodkă, la alegere.

Presa l-a condamnat, Gazza s-a distrat. S-a jucat şi el de-a scaunul dentistului pe reluările tv!

httpv://youtu.be/g0NT6aUwN8c

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. Shlomi

  23 martie 2012, 16:36 at 16:36

  Europenele din 1996. 😀

  • Alex Buturugeanu

   23 martie 2012, 16:57 at 16:57

   multumesc frumos, cifrele si graba nu fac casa buna 🙂

 2. rominho

  23 martie 2012, 18:00 at 18:00

  Un viciu draconic a distrus un talent dumnezeiesc. Pacat Paul !

 3. gery76

  24 martie 2012, 18:26 at 18:26

  -Dupa inegalabilii Kevin Keegan pe care l-am prins foarte putin si Crhis Waddle care pur si simplu m-a incantat si la Marsseille si la nationala Angliei,Paul Gascoigne este ultimul mare ''artist'' pe care l-a dat fotbalul englez,un talent imens de al carui talent se leaga si ultimele performante notabile ale nationalei Angliei -semifinalele din '90 si '96!

Comenteaza