Don't Miss

Fotbal în alb şi negru

By on 20 septembrie 2012, 14:39
Foto: soccer-game-information.com

Stamford Bridge se cere la renovare. Are loje VIP dar îi trebuie mai multe dacă vrea să concureze cu rivalele. O pretenţie pe care nimeni nu o bănuia atunci când colţul terenului era străjuit de o movilă de pământ iar numele clubului era scris cu var pe o baracă în care se schimbau jucătorii. Nocturnele care pun reflectoarele pe fiecare fir de iarbă îşi mai amintesc doar vag de experimentul Arsenal. Atunci, în 1932, s-a jucat prima dată fotbal sub lumina artificială. Trecutul este doar un prezent care s-a întâmplat mai demult.

Unele lucruri au rămas la locul lor. Trenul trece şi acum, ca şi în urmă cu 50 de ani, pe la colţul arenei lui Millwall doar că atunci garniturile feroviare puteau fi admirate direct din gradene. Wembley-ul de un miliard de lire se umple de oameni la fel ca acum 9 decenii. Se întâmplă la fiecare finală.

 

Comenteaza cu Facebook!

6 Comments

 1. alen

  23 septembrie 2012, 15:18 at 15:18

  nocturnele apar inca din 1878, cand s-a jucat prima data la Sheffield pe stadionul lui United, Bramall Lane. Ele au fost folosite doar pentru amicale pana in anii ’50 cand s-au acceptat si pentru liga. Cat despre Millwall, trenul nu mai trece pe la coltul peluzei. Echipa s-a mutat in 1993 pe un stadion noi, la o mila distanta de vechiul Den

  http://spartacus-educational.com/Ffloodlit.htm

 2. gery76

  24 septembrie 2012, 04:00 at 04:00

  -Cand vad imagini cu vechiul Wembley,simt ca pielea se face de gaina,are ceva incredibil,nu stiu ,o aura ca de mister,poate si pentru faptul ca pe acel stadion,copil fiind am trait cursa aceea nebuna a lui Rodion Gorun Camataru,marele nostru varf de atac,ce cu doi fundasi englezi in spate[ Sansom si Butcher,daca nu ma insel],chiar tinut de tricou,a reusit sa marcheze golul de 1-1 in prel.worldcup’86 contra Angliei,meci ce ne-a dat atatea sperante,a venit meciul cu Irlanda de Nord ,cu ai ei razboinici Patt Jennigs,Martin O’Neill,Nicholl sau Armstrong si visul………..
  -Tot in acel meci Hagi,la 20 de ani facea sa remure in doua randuri barele lui Shilton dupa doua faze geniale,un sut incredibil de la 25 metri,iar al doilea dupa o faza individuala de senzatie.
  -Alta amintire superba pentru mine a fost semifinala Euro’96 ,tot de pe Wembley in care Germania a reusit sa elimine dupa lov.de la 11m,nationala tarii gazda,pentru ca apoi Klinsmann sa ridice trofeul suprem deasupra capului dupa finala 2-1 cu Cehia,ultimul mare trofeu castigat de Germania!
  -Cealalta imagine absolut superba ,este cea de-a 9-a,dintre Southampton si Brighton,cu o arena arhi-plina,o mostra despre ce fenomen a insemnat si inca inseamna fotbal in Marea Britanie,de multe ori o adevarata religie.

 3. alen

  28 septembrie 2012, 15:50 at 15:50

  gery

  eu m-am uitat mai mult la coltul ala din vechiul „Den” al lui Millwall, vecin cu calea ferata. la Londra am incercat sa gasesc vechea arena a leilor dar acuma acolo sunt case. Noul Den este 1 km jumate mai departe. Zona este speciala, total ostila formatilor vizitatoare iar deplasarea la Millwall era terifianta

  http://www.millwall-history.org.uk/the_den.htm

  • gery76

   28 septembrie 2012, 17:14 at 17:14

   -Nici suporterii lui Milwall,nu au o faima de baieti linistiti,ba din contra sunt recunosacuti ,ca unii dintre cei mai recalcitranti din Insula.
   -Ai perfecta dreptate,zona chiar aducea a ceva sinistru,mai aproape de filmele lui Hitchcock ,decat de fotbalul de azi.

 4. pietre la rinichi

  15 octombrie 2012, 02:14 at 02:14

  Am intrat azi pe blogul tai si an rasfoit putin pr ici pe colo. Informatia, dar si felul in care o oferi pare de calitate bune. Eu, care sunt un blogger pe nisa diferita, am apreciat totusi diversitatea subiectelor citite. Merci. Tine-o tot asa.

  • Alex Buturugeanu

   15 octombrie 2012, 16:57 at 16:57

   multumesc frumos pentru mesaj si pentru cuvintele frumoase

Comenteaza