Don't Miss

Fotbal cu dinţi şi ochelari de vedere

By on 7 septembrie 2011, 17:09

 

Foto: guardian.co.uk

Peter Shilton  este cel mai convocat jucător de la naţionala Angliei. Are 125 de selecţii. Bobby Charlton este un alt recordman al englezilor. Are 46 de goluri marcate în tricoul selecţionatei din Albion. Walter Winterbottom este managerul cu cele mai multe jocuri la cârma naţionalei: 139 în 16 ani. Printre titanii fotbalului insular şi-a făcut loc şi un oarecare Jim Mitchell. Cu doar o singură selecţie la activ, portarul de pe vremuri al lui Preston şi Manchester City deţine un record neegalat de 87 de ani doar pentru că nimănui nu i-a trecut încă prin cap să facă acelaşi lucru.

Ted Hinton

Foto: en.wikipedia.org

James Frederick Mitchell şi-a făcut apariţia în fotbal la doar 17 ani. A jucat la Blackpool, dar Primul Război Mondial i-a pus cariera în pericol. A revenit în poarta lui Preston North End şi apoi a ajuns titular de drept la Manchester City, acolo unde a strâns 100 de meciuri în patru sezoane. În 1924 a fost chemat la naţionala, în ceea ce s-a dovedit a fi singura sa selecţie, dar meciul Anglia – Irlanda a fost suficient pentru un record care încă stă în picioare. Jim Mitchell a încasat un singur gol, iar englezii au câştigat cu 3-1, dar prestaţia sa nu a avnut nimic de-a face cu realizarea pentru care a rămas în istoria fotbalului. Jim Mitchell este singurul internaţional englez care a jucat un meci oficial cu ochelari de vedere.

Ted Hinton a fost cel mai tânăr şerif din potera care i-a ucis pe celebrii gangsteri americani Bonnie şi Clyde. Nicio legătură cu Ted Hinton, portarul nord-irlandez al lui Fulham şi Milwall, chiar dacă cei doi au trăit cam în aceeaşi perioadă. Hinton-portarul avea un zâmbet cuceritor şi un secret bine păstrat. La fiecare meci jucat, fie la echipa de club, fie la naţională îşi păstra dantura falsă într-un prosop pe care îl aşeza chiar în colţul porţii.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  7 septembrie 2011, 19:35 at 19:35

  De James Mitchell si Ted Ninton chiar n-auzisem,insa povestea lor este chiar interesanta!

  Nobby Stiles campionul mondial cu Anglia in '66 stiam ca avea mari probleme cu dantura,iar cu vederea mai cunoscute sunt cazurile lui Edgar Davids,Ciro Ferarra,iar de la noi Aurica Ticleanu-despre care circula legenda ca la golul lui Crisan de la Kaiserslautern,a dat centrarea lunga fara sa-l vada propriu-zis pe Zoli Crisan ,mai mult din instinct!

  Cel mai sever caz pe care-l stiu insa, este din fotbalul german,Wilfried Hannes un jucator peste medie ce a facut cariera la Monchengladbach si care a prins cateva selectii si in nationala Germaniei in al carei lot de 22 a fost la worldcup'82,inca din copilarie ramasese fara ochiul drept si cu toate acestea a jucat fotbal de mare performanta,iar legendarul Matthaus a declarat ca a fost fotbalistul de la care a invatat lucruri extrem de utile in glorioasa lui cariera!!!

 2. cldtoma

  7 septembrie 2011, 21:26 at 21:26

  despre aurica ticleanu se stia in anii '80 ca are probleme cu vederea deseori fiind apelat cu porecla " chiose". tot din cauza vederii slabe se zice ca a luat si cartonasul rosu din meciul italia-romania 0-0 disputat la florenta in 1982. din cauza slabei vederi periferice nu si-a putut vedea adversarul direct.

  iar fara dinti in gura in timpul unui meci a ramas si francezul patrick battiston dupa o intrare criminala a germanului harald schumacher in celebra semifinala a cm 1982 franta- germania ( de vest atunci) 7-8 dupa penaltyuri

  • gery76

   7 septembrie 2011, 23:35 at 23:35

   Si in ciuda intrarii criminale a lui Harald Schumacher,arbitrul olandez Corver nu a acordat cartonas rosu,iar Battistton a parasit terenul cu comotie,inconstient,pe cand Schumacher a devenit eroul vest-germanilor aparand doua penalty-uri in fata lui Didier Six si Maxime Bossis si chiar daca si Stielike a ratat primul un 11m, Germania s-a calificat in finala, dupa meciul considerat de multi cel mai frumos din istoria mondialelor!!!

Comenteaza