Don't Miss

Fotbal amputat

By on 21 septembrie 2012, 18:52
calabria-nicolai

Foto: teamusaampsoccer.com

Nico Calabria s-a născut fără un picior. Asta nu l-a împiedicat să-şi urmeze visul. Voia să se facă fotbalist şi s-a făcut. Joacă în naţionala de amputaţi a Statelor Unite. În paralel, cumva similar cu Oscar Pistorius în atletism, Nico a vrut să demonstreze că poate face faţă şi în întrecerile celor cu două picioare. A prins un loc de titular la Concord-Carlisle Regional High School şi chiar a marcat un gol pe care îl poate povesti liniştit nepoţilor în fiecare seară de Crăciun.

Lui Nico i-au plăcut dintotdeauna provocările. La doar 13 ani, a escaladat vârful Kilimanjaro şi a făcut-o în cârje. A fost prima persoană cu dizabilităţi care a reuşit această performanţă.

În paralel cu sportul, Nico Calabria este speaker motivaţional pentru cei cu probleme şi voluntar în campania SideStix pentru care testează echipamente destinate persoanelor cu handicap.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    22 septembrie 2012, 01:42 at 01:42

    -Superba proba de tarie a caracterului la acest Nico Calabria,cinste lui,ma face sa ma gandesc din nou,chiar daca forma handicapului era mai usoara pentru un fotbalist[lipsa unui antebrat] la campionul mondial din 1930 ,uruguayanul Castro titular indiscutabil in minunata echipa a Uruguayului ,a anilor ’30!

Comenteaza