Don't Miss

Exemplul Schmeichel: de ce trebuie să aibă încredere United în De Gea

By on 23 ianuarie 2013, 14:20

L-au pus la colţ chiar şi după un meci în care a închis poarta. A fost cel mai bun de pe teren la Tottenham-United 1-1 dar criticii spun că „nu a boxat suficient de tare” balonul la ultima fază a meciului, cea în care Dempsey a egalat.

De ce nu se întreabă aceeaşi critici ce căuta Lennon în careu singur singurel sau de ce Rio Ferdinand, altfel imperial tot meciul, şi-a marcat propriul portar în loc să-l ţină pe atacantul american al gazdelor.

Dar asta e soarta portarilor. Să nu scape de tirul criticilor chiar şi atunci când joacă bine.

Cazul De Gea este suficient de elocvent. Spaniolul are un pic peste 20 de ani şi tot timpul înainte să crească. Nu ar merita dat la schimb pentru Valdes de la Barca, aşa cum se zvoneşte pe la colţuri. Merită încredere.

De ce? Păi, întotdeauna a fost comparat cu Schmeichel sau van der Sar. Iată-l pe Schmeichel în primele sezoane de la United! Sunt doar câteva greşeli ale danezului, unele mult mai „grele” decât orice ar fi comis De Gea până acum. Şi totuşi sir Alex i-a dat credit şi încredere iar Schmeichel a devenit, poate, cel mai bun portar care a apărat buturile lui United.

E legea firii. Înainte să fii mare, eşti mic!

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

  1. Mihai Frincu

    23 ianuarie 2013, 15:15 at 15:15

    Sa mai aducem aminte de increderea primita de Fabien Barthez, un alt gafeur de calibru, la United?

  2. gery76

    24 ianuarie 2013, 05:11 at 05:11

    -Au fost gafeuri multi, inclusiv danezul,insa Peter Schmeichel a scris istorie atat pentru Danemarca ,cat si pentru Manchester United,la ora actuala din punctul meu de vedere,in Anglia, PORTAR nu este decat Joe Hart,singurul portar capabil da a salva un meci al englezilor de la Gordon Banks incoace[ Peter Shilton ,marea umflatura a presei,nefiind decat un gropar al Angliei ,mai ales in sferturile Mexico’86,semifinalele Italia ’90 si finala mica de la acelasi mondial].

Comenteaza