Don't Miss

Evenimentele zilei – 23 iunie

By on 23 iunie 2010, 15:09

AZI ÎN LUME

  • 1894 a fost fondat Comitetul Olimpic Internaţional la iniţiativa baronului Pierre de Coubertin
  • 1980 – RFG a câştigat Campionatul European din Italia. Naţionala vest germană a trecu cu 2-1 de Belgia. Eroul meciului a fost Horst Hrubesch, marcatorul dublei câştigătoare pentru nemţi.
  • 1991 celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans este câştigată în premieră de o maşină fabricată în Japonia (Mazda)
  • 2005 San Antonio Spurs a câştigat campionatul nord american de baschet după 4-3 în finala cu Detroit Pistons. MVP: Tim Duncan

SĂRBĂTORIŢII ZILEI

1955 – Jean Tigana fostul mare internaţional francez, actualmente antrenor la Bordeaux. Tigana a jucat pentru Toulon, Lyon, Bordeaux şi Marseille, plus peste 50 de selecţii în naţionala din Hexagon. A făcut parte din celebrul „Careu de Aşi” al francezilor, alături de Platini, Luis Fernandez şi Giresse. Ca antrenor a cucerit Cupa Turciei cu Besiktas în 2007, acelaşi an în care a părăsit gruparea din Istanbul. La doi ani distanţă a fost numit principal la Bordeaux, acolo unde Laurent Blanc a lăsat locul liber după ce a fost numit selecţioner al Franţei.

1972 – Zinedine Zidane, este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti ai tuturor timpurilor. Are 108 selecţii şi 31 de goluri la naţională, cu care a cucerit un titlu mondial (1998) şi unul european (2000). Zidane are în palmares şi Liga Campionilor, cucerită în 2002 cu Real Madrid. A câştigat de 3 ori titlul de fotbalistul anului în ancheta FIFA, o performanţă egalată doar de brazilianul Ronaldo.

1976 – Patrick Vieira are 107 selecţii şi 6 goluri pentru Franţa. Are un titlu mondial şi unul european în palmares. A făcut istorie la Arsenal, acolo unde a jucat peste 250 de meciuri. Este unul dintre puţinii jucători care a bifat în carieră cel puţin un meci la cei 3 granzi din Italia, AC Milan, Inter şi Juventus. În prezent joacă la Manchester City alături de foştii colegi de la Arsenal, Sylvinho şi Kolo Toure.

Comenteaza cu Facebook!