Don't Miss

Europenele în toată Europa

By on 7 decembrie 2012, 16:20
Foto: uefa.com

Platini e mai încăpăţânat ca un catâr. A vrut europene în 12 ţări, a tăcut şi a îndurat toate criticile iar acum şi-a anunţat victoria. Euro 2020 se va juca peste tot pe continent. Competiţia va fi mai mult una a oraşelor decât a ţărilor ceea ce înseamnă că Arena Naţională din Bucureşti are şi ea o şansă dintr-o mie să găzduiască un meci sau două din turneul final.

Nu veţi omorî întrecerea dacă veţi proceda în acest mod? A fost întrebarea la care secretarul general UEFA, Gianni Infantino, a avut un răspuns inspirat.

Dimpotrivă, credem că această decizie va stârni un interes suplimentar. În loc să avem o petrecere într-o singură ţară, vom avea una peste tot în Europa. Un eveniment de talia campionatelor europene poate schimba faţa multor ţări, mai ales în momentele economice dificile pe care le traversăm acum. (Infantino)

Dacă acest sistem va rămâne în picioare durata de desfăşurare a competiţiei va fi sensibil mai mare pentru a permite marile migraţii ale suporterilor de la Paris la Viena sau de la Roma la Istanbul.

Deocamdată, în cursa pentru Euro 2020 se înscriseseră Turcia, Scoţia-Irlanda şi Ţara Galilor, candidatură comună şi perechea Azerbaidjan-Georgia. Atribuirea dreptului de organizare se va stabili până cel târziu în ianuarie 2014.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. barengott

  7 decembrie 2012, 17:36 at 17:36

  ai cam stricat site-ul…oriunde dau click pe zona alba ma trimite la articolul cu 100 de tineri talentati.

  • Alex Buturugeanu

   7 decembrie 2012, 17:51 at 17:51

   o sa scot anuntul de acolo 🙂
   e un test pentru o eventuala publicitate viitoare!

   altfel nu arata rau, nu?

  • alex

   7 decembrie 2012, 20:47 at 20:47

   Folosesete adblock

Comenteaza