Don't Miss

Emmanuel Emenike. Bucurie de roşu

By on 7 mai 2012, 15:26

Foto: en.ria.ru

Saluturile naziste de pe vremuri, executate de un Paolo Di Canio în faţa galeriei lui Lazio, erau întâmpinate cu un galben dojenitor al arbitrului, ba uneori nici nu erau pedepsite. Bucuria la bustul gol după o reuşită de excepţie primea aceeaşi sancţiune. Şi asta în vremurile moderne ale fotbalului, în care eventualele mesaje de pe sub tricou au fost interzise. Un arbitru din Rusia a revoluţionat regulile şi a luat o decizie care a lăsat mască pe toată lumea.

6 mai 2012. Zenit-Spartak în campionatul Rusiei. În minutul 84, cei 21.000 de spectatori de pe Stadion Petrovskij erau destul de mulţumiţi. Favoriţii conduceau cu 2-1 şi îşi consolidau fotoliul de lider. Apoi a egalat Emenike. Nigerianul a zburdat spre galerie dar nu şi-a scos tricoul, nu a înjurat, nu a arătat niciun deget. Pur şi simplu şi-a bătut palma dreaptă de braţul stâng.

Bucuria a fost de scurtă durată. Arbitrul Vladimir Kazmenko a scos cartonaşul roşu din buzunar şi l-a eliminat pe Emenike. Scurt şi cuprinzător, fără o motivaţie evidentă.

Au fost proteste şi prea puţine explicaţii. Foaia de joc pe care cavalerul fluierului ar fi trebuit să noteze motivul eliminării nu a fost făcută publică, iar cei de la Spartak au anunţat că fac apel. Din partea oficialului meciului doar un zvon: se zice că Vladimir Kazmenko a interpretat ca indecent gestul lui Emenike, dar şi aşa, ar fi trebuit să scoată din buzunar doar galbenul (e adevărat, nigerianul ar fi încasat şi roşul, pentru că mai avea un cartonaş pe care îl luase în minutul 37).

Până la urmă eliminarea le-a purtat noroc oaspeţilor. Spartak a mai înscris o dată şi a câştigat cu 3-2.

httpv://youtu.be/-J061qql9Og

UPDATE: arbitrul probabil că s-a gândit la trecut. În martie, Emenike a fost suspendat şi a plătit o amendă de 17.000 de dolari după ce le-a arătat degetul mijlociu fanilor lui Dinamo Moscova, într-un meci în care galeria adversă i-a strigat nigerianului câte ceva despre maimuţe!

Comenteaza cu Facebook!

6 Comments

 1. alex

  8 mai 2012, 17:43 at 17:43

  Si comentariul meu a fost sters. Bravo…sfatul ramane valabil..

  • Alex Buturugeanu

   8 mai 2012, 21:10 at 21:10

   nu am sters absolut nimic, alex
   despre ce era vorba?

 2. alex

  8 mai 2012, 21:31 at 21:31

  Alex Buturugeanu: nu am sters absolut nimic, alex despre ce era vorba?

  Iti cer scuze atunci. Am facut o mica referire la: „Până la urmă eliminarea le-a purtat noroc oaspeţilor”. Situl tau e diferit, tocmai de aceea il urmaresc. E cu mult peste sport.ro, gsp, prosport s.a.m.d., insa exprimarea acea aminteste un pic de acestea.
  In rest, numai cuvinte de lauda si succes in continuarea. Dupa cum spuneam, situl e foarte bun.

  • Alex Buturugeanu

   8 mai 2012, 22:35 at 22:35

   Imi cer scuze daca mesajul pe care tu l-ai scris a ajuns la spam. Teoretic nu are cum pentru ca ai deja comentarii aprobate pe site . Acolo din pacate nu dispun de timp sa verific ce ajunge. Imi vin cam 1.000-1.500 de commenturi pe zi, de ce nu stiu. Le sterge automat akismetul si inca un plugin care se ocupa de baza de date.

   Iti multumesc ca ma urmaresti si astept sugestiile tale in continuare. Cei care au urmarit site-ul de-a lungul celor aproape 2 ani de existenta stiu ca eu incurajez orice observatie legata de text, de compozitie, de exprimare, design si asa mai departe. Consider ca asta, atata timp cat e facuta cu bun simt si fara rea intentie, imi este de folos si creste calitatea generala a lucrurilor pe care incerc sa le fac pe aici.

 3. gery76

  9 mai 2012, 03:20 at 03:20

  -Alex Buturugeanu,m-ar interesa parerea ta sincera in ceea ce priveste implicarea directa a arbitrilor in mafia pariurilor,la care acest meci prezentat de tine ,ar avea implicatii directe ,in opinia unor formatori de opinie fotbalistica.?!
  -Stiu ca tu de obicei nu prea esti de acord cu mizeria din fotbalul romanesc si cu prea multe comentarii la adresa ei si eu de aceea mereu ti-am respectat aceasta opinie,doar in noaptea aceasta intr-un comentariu anterior ,mi-am exprimat un comentariu putin mai acis.
  -Daca ti se pare prea sever ,imi cer scuzele de rigoare !

 4. Alex Buturugeanu

  9 mai 2012, 11:46 at 11:46

  Eu sunt de acord cu felul in care s-a procedat in Italia in celebrele scandaluri gen Calciopoli. De la arbitru pana la echipa, indiferent de numele ei, sanctiuni severe.

  Este dificil de dovedit o implicare a arbitrului strict pe cai conventionale. E nevoie de lucruri la fel de murdare precum ascultat telefoane, urmarit, poze si asa mai departe.

  Cat priveste meciul U-CFR este exact ilustratia motivului pentru care prefer sa ma abtin sa scriu prea mult despre ce se intampla la noi.

Comenteaza