Don't Miss

Echipele CM 2014: Spania

By on 20 februarie 2014, 13:33

Spaniolii au gustat din amarul tristeţilor dar şi din cupa şampaniei fine, destinată învingătorilor. Cu 13 calificări la mondiale dar şi cu ratări inexplicabile, ibericii au circulat prin ierarhiile mondiale ca trenul de navetişti în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Spania a debutat la mondiale în 1934. Atunci, România, cu deja o prezenţă merituoasă la activ, era mult mai bine cotată. A trecut de runda preliminară şi a pierdut în sferturi la Italia, după un egal şi un 1-0 la rejucare.

Succesul maxim a venit la ultima ediţie a turneelor finale. Furia Roja, campioană europeană în exerciţiu, a câştigat mondiale pe mâna celebrului tiki-taka atât de mediatizat în ultimii ani.

Dominaţia mondială a spaniolilor este confirmată şi de seria de 35 de meciuri fără înfrângere (2006-2009), record absolut, dar şi de cea actuală de 29 de partide în care nu au pierdut (2009-2013).

2014 pare totuşi anul de graţie pentru băieţii lui Del Bosque. Naţionala Spaniei a îmbătrânit un pic, Casillas nu mai e titularul de drept, Xavi s-a stins, iar tinerii precum Pedro deja au trecut de 25 de ani fără să strălucească la fel de luminios în comparaţie cu generaţia precedentă.

Bilanţ la mondiale: 56 meciuri, 29 victorii, 9 egaluri, 18 înfrângeri.

Vedete: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Jordi Alba,  David Villa, Fernando Torres, Pedro, Cesc Fabregas, Alvaro Negredo.

spania

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. RAOSGG

  7 martie 2014, 13:26 at 13:26

  Părerea mea este că, la vedete, ar trebui trecuți (primii chiar) Xavi și Iniesta, cei care stăpânesc arta de a da pase magice!

 2. gery76

  11 martie 2014, 03:35 at 03:35

  -Iniesta este inca o solutie exceklenta pentru nationala Spaniei,insa Xavi mi se pare ”pe ultima suta de metri”a carierei,iar rezultatele dezamagitoare ale Barcei i se datoreaza in mare masura,este din ce n ce mai lent,iar din aceasta cauza si Messi joaca din ce in ce mai slab.

  -Acum se vede de ce stralucea Messi non-stop,fiindca avea un Xavi senzational si un Iniesta exploziv,dar acum daca ce doi sunt intr-o vizibila scadere de forma si jocul lui Messi este unul fad ,destul de previzibil,pana si Valladolid a reusit sa-l anihileze in mare parte.

  -Din punctul meu de vedere insa declinul Barcei a inceput odata cu venirea lui Fabregas,o gogoasa de presa,derpt dovada cat a stat spaniolul la Arsenal[si capitan de echipa ],Arsenal 6 ani n-a luat nimic,Cesc este un looser de meserie!

Comenteaza