Don't Miss

Echipele CM 2014: Nigeria

By on 26 ianuarie 2014, 13:03

Africanii au modul lor aparte în care trăiesc fotbalul. Spre exemplu selecţionerul vulturilor, Steven Keshi a rezistat pe baricade la comploturile unora dintre federalii dornici să-l schimbe din funcţie, a făcut abstracţie de cele şapte luni în care nu i-a fost plătit salariul şi a dus naţionala Nigeriei la mondiale.

Cunoscuţi pentru generaţia de aur cu Sunday Oliseh, George Finidi, Rachid Yekini sau Jay Jay Ococha vârfuri de lance, nigerienii au doar două decenii de istorie comună cu turneele finale. Prima prezenţă, cea din 1994, s-a soldat cu o eliminare în optimi în faţa Italiei, după două victorii în grupă, cu Bulgaria şi Grecia.

În 1998 au bătut Spania cu 3-2 şi Bulgaria cu 1-0 dar au pierdut tot în optimi după 1-4 cu Danemarca. Mondialele din 2002 şi 2010 le-au adus nigerienilor doar două egaluri în şase meciuri şi un prilej de revanşă fotbalistică la turneul de la anul.

Bilanţ la mondiale: 14 meciuri, 4 victorii, 2 egaluri, 8 înfrângeri.

Vedete:  John Obi Mikel, Vincent Enyeama, Victor Moses, Ahmed Musa, Emmanuel Emenike. 

nigeria

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    27 ianuarie 2014, 00:58 at 00:58

    Nigeria din ’94 putea sa fie si ea o mare revelatie a mondialelor,pur si simplu i-a demolat pe bulgari cu 3-0 in grupe,iar in optimi au avut un imens ghinion cu Italia ,fiind egalati de Baggio in ultimul minut ,desi evoluau cu un om in plus,Amunike,Adepoju[rezerva lui Amockaci accidentat in prima repriza] si Finidi ratand la 1-0 pentru Nigeria niste ocazii imense.

    -Din pacate ,repet ,Nigeria cred ca este una din echiple de batut usor la aceste mondiale din Brazilia,din punctul meuy de vedere nemaiavand individualitati care sa poata decide un meci pe plan individual.

Comenteaza