Don't Miss

Echipele CM 2014: Honduras

By on 27 noiembrie 2013, 12:06

Calificarea la mondiale poate să se lase şi cu un război soldat cu 6.000 de morţi. Este cazul partidei dintre El Salvador şi Honduras care conta pentru calificarea la mondialele din 1970.

Meciul a rămas în istorie ca La guerra del fútbol iar pacea dintre cele două state a fost semnată oficial abia după un deceniu.

Meciul care a aprins scânteia războiului s-a jucat pe teren neutru. Era 26 iunie 1969 iar Azteca din Mexico City era gazda unei partide în care fotbalul trecuse demult pe plan secund.

Au câştigat salvadorienii după prelungiri. Bătăile din tribune s-au transmis pe fir rapid şi la conducerea celor două state.

Chiar în aceeaşi zi, guvernul din El Salvador a rupt legăturile diplomatice cu omologii din Honduras gest care a stârnit primele conflictele paramilitare la graniţă. (1969 Football War)

Honduras s-a calificat şi la mondialele din 1978 dar a decis să se retragă din competiţie. În 1982 a reuşit două egaluri dar nu s-a calificat din faza grupelor, la fel cum s-a întâmplat şi în 2010, atunci când a pierdut cu Chile şi Spania şi a scos un egal cu Elveţia.

Bilanţ la mondiale: 6 meciuri, nicio victorie, 3 egaluri, 3 înfrângeri.

Vedete: Emilio Izaguirre, Noel Valladares, Wilson Palacios, Carlo Costly (fost la FC Vaslui), Jerry Bengtson.

2194940_FULL-LND

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    28 noiembrie 2013, 04:38 at 04:38

    In 1982 au avut una dintre cele mai frumoase echipe ale mondialului spaniol,facand 2 egaluri surprinzatoare cu tara gazda Spania[uluitoare surpriza 1-1] si cu Irlanda de Nord,pierzand total nemeritat cu 1-0 la Yugoslavia printr-un penalty inventat de arbitrul Castro parca in min.88 in ultimul meci al grupei fand ca portarul lor Arzu sa planga ca un copil ,ba chiar sa se tavaleasca pe joc batand gazonul cu pumnii.
    -Curios in acea echipa pe langa vedetele Zelaya[autorul golului cu Spania] si Madariaga evolua si un anume Costly[nu sunt sigur daca era tatal sau unchiul actualului atacant Costly],deci in Honduras avem o adevarata dinastie Costly!

Comenteaza