Don't Miss

Echipele CM 2014: Coasta de Fildeş

By on 14 ianuarie 2014, 12:38

Au vegetat pe continentul negru apoi s-au dezlănţuit. Ivorienii au două participări consecutive la mondiale iar acum au bifat-o pe a treia, tot consecutivă!

În rest mai aveau o cupă a Africii pe naţiuni, câştigată în 1992.

Generaţia lui Drogba a schimbat faţa fotbalului pe continent şi nu doar că a pus o naţională minoră la masa bogaţilor dar a lucrat chiar şi la aspectele sociale destul de sensibile în zonă.

Drogba este una dintre cele mai respectate personalităţi din Coasta de Fildeş, acolo unde s-a implicat în multe proiecte colaterale fotbalului. Idolatrizat pe întreg continentul african, Drogba este lider de opinie şi lucrează din plin la schimbarea mentalităţilor. Mai ales în ceea ce priveşte războiul, o realitate încă la modă pe continentul negru. (9 fotbalişti care au schimbat faţa fotbalului mondial)

În 2006 a învins Serbia şi Muntenegru iar în 2010 a scos un egal cu Portugalia şi a bătut Coreea de Nord, niciuna dintre prestaţii suficientă pentru accederea în faza ulterioară grupelor.

La vară, la mondiale, l-am putea vedea la lucru în naţionala Coastei de Fildeş şi pe dinamovistul Kévin Zougoula, fostul golgeter al lui Sewe Sports dar mult mai probabil pe fostul fundaş de la CFR şi Pandurii, Ousmane Viera, acum la Rizespor.

Bilanţ la mondiale: 6 meciuri, 2 victorii, un egal, 3 înfrângeri.

Vedete: Didier Drogba, Kolo Toure, Salomon Kalou, Didier Zokora, Emanuel Eboue, Yaya Toure.

2014834_FULL-LND

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    15 ianuarie 2014, 02:18 at 02:18

    Cat voi trai nu voi putea uita superba echipa a statului Camerun de la Italia’90,atunci cand in afara de victoria asupra Romaniei,Camerun a invins in deschidere pe Argentina campioana mondiala in exewrcitiu,apoi lectia de fotbal data in optimi de Milla lui Higuita,desi avea 38 de ani ,insa cel mai frumos meci al mondialului a fost Anglia -Camerun 3-2 dupa prelungiri,atunci cand in sferturi la 2-1 pentru africani,Omam Byik a vrut sa inscrie cu calcaiul in poarta lui Shilton desi putea sa marcheze mult mai simplu.
    -Cu toate acestea jucatori precum N’Kono[un portar fabulos],Kunde un libero de clasa,N’Dip,M’bouh-M’bouh,Makanaki,MILLA,,Omam Byik,Onana sau Ekeke,vor ramane in analele cupei mondiale o superba ”PATA DE CULOARE”!

Comenteaza