Don't Miss

După Mondiale (I): Spania

By on 19 august 2010, 08:53

spain_globe

Foto: ferndownestates.com

Mondialul a venit şi a plecat, campionatele naţionale au început sau sunt gata de start. Ce s-a întâmplat însă cu jucătorii care au făcut senzaţie sau au dezamăgit în Africa de Sud. Care sunt transferurile senzaţionale cum au evoluat cotele de piaţă şi multe alte detalii în seria După Mondiale. Astăzi analizăm lotul campioanei Spania.

Iker Casillas

Foto: speciallysports.com

PORTARI

Iker Casillas – titular la Real. Din acest sezon este şi căpitan al echipei după ce Raul a plecat la Schalke. Este cotat la 32 de milioane de euro și se menține la acest nivel de 3-4 ani.

Pepe Reina – titular la Liverpool. A debutat cu o greşeală de proporţii în duelul cu Arsenal. În schimb, valoarea sa de piaţă sa a urcat la cer după mondiale. Dacă în 2008 rezerva naţionalei Spaniei era cotată la 13 milioane de euro, acum Reina valorează 22 de miloane.

Victor Valdes – titular în poarta Barcelonei şi fără rival în acest sezon. Rezerva sa este Jose Manuel Pinto, 34 de ani, care a jucat ultimul meci în campionat pentru catalani în urmă cu doi ani. Este cotat la 18 milioane de euro.

FUNDAŞI

Raul Albiol – titular în apărarea lui Real Madrid. Şi el şi-a dublat cota faţă de acum doi ani şi valorează în prezent 18 milioane de euro.

Puyol

Foto: thetotalfootballer.com

Gerard Pique  – este titular şi mai are contract cu Barcelona până în 2012. Îl mai cheamă și Bernabeu, exact la fel ca pe Santiago Bernabeu, eroul rivalei Real, cel care a dat și numele actual al stadionului pe care joacă echipa luiMourinho. Este cotat la 25 de milioane de euro, aproape de 4 ori mai mult decât în urmă cu 24 de luni.

Carlos Marchena – a fost cumpărat în această vară de Villarreal cu 2,5 milioane de euro de la Valencia. La 31 de ani este cotatla 8 milioane de euro, cu 5 mai puțin decât în 2005.

Carles Puyol – căpitanul Barcelonei, singurul club la care a evoluat vreodată (a jucat la tineretul catalanilor din 1994, iar la echipa mare a debuat în 1999. Este cotat la 28 de milioane de euro.

Joan Capdevilla – titular la Villarreal din 2007, atunci când a ajuns aici gratis de la Deportivo. Este cotat la 10 milioane de euro.

Sergio Ramos – titular la Real, acolo unde joacă din 2005. Galacticii l-au cumpărat atunci de la Sevilla cu 27 de milioane de euro. Aceasta este în prezent și cota de piață a fotbalistului.

Alvaro Arbeloa – în lotul lui Real din 2009, atunci când a venit de la Liverpool pentru 4 milioane de euro. Arbeloa este coat la 10 milioane de euro.

Andres iniesta

Foto: wikipedia

MIJLOCAȘI

Andres Iniesta – tituar la campioana Spaniei, Barcelona. Joacă aici din 1996, iar la echipa mare a ajuns în 2002. Este cotat la nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Xavi – titular la Barcelona, acolo unde a jucat încă de la juniori (1995). La prima echipă are deja 12 sezoane încheiate: în primul a jucat 26 de partide (17 în campionat), iar în ultimul 53 (34 în campionat). Este cotat la 65 de milioane de euro.

Cesc Fabregas – este căpitanul lui Arsenal. A fost aproape de o revenire la Barcelona, acolo unde a debutat în fotbal, însă transferul său nu s-a materializat. Valoarea sa de piată este de 55 de milioane de euro.

David Silva

Foto: spanish footballsports.com

Sergio Busquets  – joacă în Catalunia pentru Barcelona. Are 22 de ani și este deja cotat la 20 de milioane de euro.

David Silva – a ajuns în această vară la Manchester City, care a plătit Valenciei 29 de milioane de euro. Silva este cotat la 32 de milioane de euro.

Xabi Alonso – joacă la Real din 2009 atunci când a ajuns pe Bernabeu de la Liverpool în contul a peste 35 de milioane de euro. Mijlocașul galacticilor are o cotă de piață de 30 de milioane.

Javier Martinez – joacă la Athletic Bilbao din 2006, atunci când a fost achiziționat cu 6 milioane de euro de la Osasuna la doar 18 ani. Martinez a fost căpitanul naționalei de tineret a Spaniei și a jucat 17 minute la mondialele din Africa de Sud. Este cotat la 20 de milioane de euro, de aproape 4 ori mai mult decât în urmă cu doi ani.

David Villa

Foto:footiewallpapers.com

ATACANȚI

David Villa – a fost cumpărat în acestă vară de Barcelona, care i-a achitat Valenciei 40 de miliane de euro. Pentru „lilieci” atacantul a jucat 166 de meciuri și a marcat 107 goluri. Villa este cotat la 45 de milioane de euro.

Fernando Torres – joacă în Anglia, la Liverpool (38 de milioane de euro i-a costat pe cormorani transferul de la Atletico Madrid). Este cotat la 55 de milioane de euro.

Juan Manuel Mata -a rămas la Valencia chiar dacă mai multe cluburi sau arătat interesate de serviciile sale. Mai are contract încă două sezoane și este cotat la 23 de milioane de euro (de cinci ori valoare din 2008).

Jesus Navas – titular la Sevilla, acolo unde joacă din 2003. Este cotat la 28 de milioane de euro, de 3 ori valoarea de acum doi ani.

Pedro – este în lotul Barcelonei, acolo unde joacă din 2008. Este cotat la 14 milioane de euro. În urmă cu doi ani valora de șapte ori mai puțin.

Fernando Llorente – joacă la Athletic Bilbao din 2004. Este cotat la 17 milioane de euro.

CONCLUZII
  • 662.000.000 de milioane de euro valorează (estimativ) lotul Spaniei de la Mondiale
  • 3 căpitani de echipă (Real, Barcelona şi Arsenal)
  • majoritatea jucătorilor sunt titulari de drept la echipele de club
  • Valencia este singura echipă de la care au plecat jucători de naţională: Marchena (la Villarreal pentru 2,5 milioane), David Silva (la Man. City pentru 29 de milioane de euro) şi David Villa (la Barcelona pentru 40 de milioane)
  • 63 de jucători careau evoluat la Mondiale au schimbat echipele de club în această vară. Dintre ei, David Silva şi David Villa sunt primii doi la capitolul sumă de transfer

Comenteaza cu Facebook!