Don't Miss

Diegooool. Maradona şi comentariul memorabil al lui Victor Hugo Morales

By on 4 martie 2012, 16:56

Foto: top-footballer.com

Orice gol de poveste are nevoie de un povestitor pe măsură. O voce care să acompanieze nu atât bucuria de final cât să anticipeze o mare reuşită. Suntem în vara lui 1986, Azteca geme de spectatori la mondialul mexican iar Maradona este regele lumii. La microfon, Victor Hugo Morales a realizat unul dintre cele mai vii şi memorabile comentarii ale unui gol pe care nimeni niciodată nu îl va uita.

22 iunie 1986, sferturi de finală Argentina – Anglia. Shilton în poarta europenilor, Maradona în atacul sud-americanilor. S-a terminat 2-1 cu ambele goluri ale trupei conduse de Carlos Bilardo marcate de Maradona. Fiecare dintre ele are povestea lui şi legenda care i-a urmat.

Primul, cel din minutul 51 se cheamă „La Mano de Dios”. A fost înscris cu mâna după o acţiune prin care Diego a desfiinţat defensiva engleză. Câte controverse au urmat după acest gol!

Cel de-al doilea, „golul secolului”, a fost o bijuterie! Maradona a plecat de la centrul terenului, a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a înscris. Reuşita sa a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât la microfon s-a aflat Victor Hugo Morales cu cel puţin la fel de mult entuziasm în voce câtă explozie avea marele Diego în picioare!

httpv://youtu.be/1wVho3I0NtU

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

  1. gery76

    5 martie 2012, 04:05 at 04:05

    F-E-N-O-M-E-N-A-L , F-E-N-O-M-E-N-A-L , DIEGO ARMANDO MARADONA !!!!!

    F-E-N-O-M-E-N-A-L, F-E-N-O-M-E-N-A-L, VICTOR HUGO MORALES !!!!

    -Mi-aduc aminte de comentatorii yugoslavi[ ei mi-au infrumusetat copilaria fiindca transmiteau in direct absolut orice avea legatura cu sportul de mare performanta,mondiale,europene,cupe europene,olimpiada ,+handbal,baschet,polo-erau si sunt in primele 3 natiuni ale lumii si in zilele noastre],care la randul lor erau extrem de implicati in transmisiile directe ,iar daca la fotbal nu prea aveau nici ei motive de mari satisfactii la nivel de nationala[la club erau foarte puternici],la mondialul din Mexic '86 ,efectiv si pe ei i-apuca rasul ascultand transmisiile comentatorilor sud-americani,ce erau efectiv incredibile!

Comenteaza