Don't Miss

Despre derby-uri în patria rivalităţii (III)

By on 27 decembrie 2010, 08:55

Foto: football.co.uk

Ştim că fotbalul e vechi, iar uneori, nu mai e ce-a fost odată. Ştim şi că ierarhiile se schimbă, ştim că se schimbă până şi derby-urile. Fanii continuă şi îşi iubească favorita, dar au început să urască selectiv. Dacă rivala tradiţională nu le mai mulţumeşte nevoile de sentiment profund negativ, atunci îşi caută pur şi simplu alta, în acelaşi timp în care, paradoxal, le e dor de vremurile de odinioară. Numele şi prenumele sunt importante (şi în fotbal) pentru că afirmă şi reafirmă apartenenţa. Porecla, dacă e pozitivă, se transformă în renume, dacă e negativă, atunci intră în folclorul adversarilor pentru propria satisfacţie.

Foto: britishblogs.co.uk

În prima parte a seriei am aflat că preferinţele fanilor în privinţa rivalei de moarte se schimbă şi, odată cu preferinţa se schimbă şi derby-urile. În partea a doua am discutat despre ce înţeleg fanii englezi prin derby, despre conotaţiile pozitive şi cele negative, dar cel mai şocant lucru a ieşit la suprafaţă atunci când a venit vorba despre sentimente: fanii îşi urăsc rivala, dar ar fi sincer trişti şi i-ar regreta absenţa.

Partea a treia, cea de faţă, este dedicată unui aspect un pic mai relaxat. Ce porecle au echipele, ce înseamnă ele şi cine se află la originea lor. Câteva sunt măgulitoare şi ating cel mai înalt grad de sportivitate, altele, deloc condescendente, iar unele, de-a dreptul umilitoare.

Poreclele echipelor din AngliaComenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. Tutzu

  27 decembrie 2010, 11:44 at 11:44

  foarte frumoase poreclele,multe nu le stiam.

 2. EdysoooocccCCCeeeerr

  27 decembrie 2010, 12:43 at 12:43

  alex o sa pui porecle din romania

  • Alex Buturugeanu

   27 decembrie 2010, 18:48 at 18:48

   Deocamdata am evitat fotbalul intern. Am ceva proiecte in sensul asta dar pe termen lung. Daca e sa fac ceva as vrea sa fie total deosebit. Daca nu, mai bine nu fac. PS: strang si porecle ale echipelor din Romania (si din alte tari) dar si aici e un proces de lunga durata.

 3. MoFaRaH

  27 decembrie 2010, 19:50 at 19:50

  in fotbalul din Romania e o mizerie de ne descris,blaturile la ordinea zilei,penaltyuri ireale,arbitrii prosti,patroni mizerabili,jucatori beti,curvari,prosti etc,ma scuzati ca folosesc acest limbaj,dar fotbalul romanesc a ajuns intr-un stadiu de nedescris.De o mie de ori asi urmari campionate ca al Portugaliei,Spaniei,Italiei sau Germaniei de cat sa vad injuraturi intre patroni la tv,angajari in direct senzationale,proprostul,gsp-ul sau sport.ro care numai scandaluri live cauta.Daca Alex va incepe sa scrie ceva de campionatul intern sunt sigur ca vor veni toti sa injure pe aici ca pe propsort sau alte siteuri proaste.Te rog Alex,daca doresti ca siteul asta sa ramana asa frumos cum e,evita campionatul intern,ca sa tii suporterasii gata de injurat pe gsp sau prosport.

 4. daninho

  28 decembrie 2010, 02:26 at 02:26

Comenteaza