Don't Miss

De ce ne bucurăm când mor titanii

By on 24 aprilie 2013, 12:56


Foto: soccersouls.com

Foto: soccersouls.com

Barcelona şi-a încasat patru goluri şi maxima umilinţă în era modernă a fotbalului. S-a întâmplat pe terenul lui Bayern, o altă forţă a Europei dar pe care nu o credita nimeni cu şanse reale la un meci atât de reuşit.

De fapt, Bayern ne-a demontat definitiv confuzia dintre dominare şi posesie. Barcelona a încheiat meciul cu 64% posesie dar fără să emită vreo pretenţie fie şi la o fază periculoasă de poartă. Nemţii au dominat copios fără să ţină de balon.

Semifinala de Ligă a mai scos la iveală ceva. Bucuria multora. A fost aproape la fel ca la revoluţie. Iar băieţii moşului Heynckes au jucat rolul cenuşiilor împovăraţi de asuprire care se răscoală împotriva tiranului îmbuibat cu victorii şi trofee.

Poate şi de asta ne place când mor titanii. Nimic din firea omului nu rămâne constant. Nu suntem maşinării. Nu ne plac liniile drepte. Nu ne plac dictaturile. Nu vrem să-i vedem doar pe unii cum câştigă. Până şi fanii Barcelonei au respirat uşuraţi după înfrângerea cu Bayern.

Pentru că ai lor nu sunt din plastic turnat peste cipuri electronice. Sunt carne şi sudoare. Ceea ce înseamnă că-i pot iubi în continuare ba poate chiar mai mult decât până acum.

Suntem oameni iar pasiunile ard doar în suflete.

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. Cristi

  24 aprilie 2013, 15:46 at 15:46

  un suporter adevarat nu poate ”rasufla usurat” dupa o infrangere ,chiar daca cele spuse au o anumita ratiune,pana la un punct.

 2. barengott

  24 aprilie 2013, 17:42 at 17:42

  bai nene…stii cum m-a uns pe suflet bucatica asta de articol? ca berea rece pe timp de arsita. ai inceput vijelios si ma pregateam sa trantesc un comentariu „urat”, dar pe final am inteles…merci inca odata pentru un articol bun

 3. cldtoma

  24 aprilie 2013, 17:59 at 17:59

  ” mosul” Heynckes nu este totusi un nou venit in fotbalul mare. ca fotbalist a facut parte din marea echipa din anii 70 a Borussiei Monchengladbach castigatoare a 5 titluri de campioni in Bundesliga, castigatori ai cupei UEFA de doua ori plus alte 2 finale, finalisti in CCE. Cu nationala Germaniei Heynckes este camion european in 1972 si campion mondial in 1974. Ca antrenor in anii 80 a castigat mai multe titluri de campion cu Bayern Munchen, in 1987 jucand si finala CCE. Paradoxal totusi poate fi numit printre marii ghinionisti ai fotbalului in cazul in care va castiga in acest an CCE, pentru ca va fi inlocuit cu Guardiola. ar fi la cea de a doua experienta de acest fel dupa cea din 1998 cand dupa ce a castigat Cu Real Madrid CCE a sfarsit la fel prin a fi inlocuit din functie.

 4. cldtoma

  24 aprilie 2013, 18:06 at 18:06

  ” mosul” Heynckes nu este totusi un nou venit in fotbalul mare. ca
  fotbalist a facut parte din marea echipa din anii 70 a Borussiei
  Monchengladbach castigatoare a 5 titluri de campioni in Bundesliga, castigatori ai cupei UEFA de doua ori plus alte 2 finale,
  finalisti in CCE. Cu nationala Germaniei Heynckes este camion european
  in 1972 si campion mondial in 1974. Ca antrenor in anii 80 a castigat
  mai multe titluri de campion cu Bayern Munchen, in 1987 jucand si finala
  CCE. Paradoxal totusi poate fi numit printre marii ghinionisti ai
  fotbalului in cazul in care va castiga in acest an CCE, pentru ca va fi
  inlocuit cu Guardiola. ar fi la cea de a doua experienta de acest fel
  dupa cea din 1998 cand dupa ce a castigat Cu Real Madrid CCE a sfarsit
  la fel prin a fi inlocuit din functie.

  • gery76

   25 aprilie 2013, 05:43 at 05:43

   Cata dreptate ai cldtoma,numai pustii din ziua de azi s-au invatat ca fotbalul inseamna doar Messi si Cristiano,nu fratilor fotbalul inseamna si Bayernul lui Beckenbauer,Gerd Muller sau Breitner,Rummenigge si Matthaus si Monchengladbachul lui Netzer si Heynkes si Feyenoordul lui Ernst Happel si Rinus Israel si Hamburgul lui Magath,Kaltz si Hrubesch si Napoli lui Dieguitto Maradona sau Careca si Milan echipa lui Gulitt,Rijkaard,van Basten,Virdis sau Tassotti.
   -Heynkes a fost unul dintre cei mai mari atacanti din istoria Germaniei si a Europei ,singurul sau ghinion ca jucator ,a fost acela ca a fost contemporan cu INEGALABILUL GERD MULLER !!!!!

Comenteaza