Don't Miss

De ce: Guardiola la Bayern

By on 16 ianuarie 2013, 19:37


Ieri seară se ruga de o şansă să antreneze în Anglia, azi semna cu Bayern, în Germania.

Pep Guardiola a luat încă o dată lumea prin surprindere. A dat cu piciorul unui contract în cel mai spectaculos campionat din lume pentru unul în mult mai modesta Bundesliga.

Dar de ce?

 • pentru că nemţii au cel mai curat sistem financiar. Poate că Bundesliga nu valorează 5 miliarde de lire sterline, dar nemţii sunt pe profit iar cluburile nu înregistrează ipoteci sau datorii pe la bănci. În vederea sistemului Fifa Fair Play care tocmai a intrat în pâine, decizia lui Pep devine mai uşor de înţeles
 • pentru că sistemul de tineret în Germania este chiar mai tare decât cel din Spania. În contrapartidă, cel englez se află în moarte clinică. Guardiola a construit Barcelona pe bazele Masia. Va face acelaşi lucru şi la Bayern
 • pentru că Bayern oricum este un club la fel de puternic (financiar şi comercial) ca ceilalţi granzi europeni, iar primele puncte din lista de faţă vin ca bonus

UPDATE: Guardiola va antrena pe Bayern din iulie 2013 şi a semnat un contract pe trei sezoane.

Mai jos câteva linkuri despre Bundesliga si ce înseamnă fotbalul modern practicat în Germania la ora actuală:

Uimitoarea soluţie germană: bani puţini, mult fotbal

Bundesliga, cei mai tari 15 jucători tineri

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. budur petru

  16 ianuarie 2013, 20:29 at 20:29

  sau pentru ca Bayern e Bayern

 2. andrei

  16 ianuarie 2013, 22:16 at 22:16

  Sa vedem ce zice gery78. :d

  • Alex Buturugeanu

   16 ianuarie 2013, 23:05 at 23:05

   da…doar este echipa lui favorita! si eu ii astept cu interes parerea!

  • gery76

   17 ianuarie 2013, 01:13 at 01:13

   -In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru ca m-ai intinerit cu 2 ani si pentru moment ,doar atat vrea sa spun ca sunt bulversat fiindca nu m-am asteptat,mai ales dupa stirile de ieri ,ca Guardiola sa semneze cu Bayern,desi acolo intr-un colt al inimii ,mai speram ca acest lucru sa se intample,este fantastic ca Guardiola n-a ales banii lui Abramovici sau pe Manchester United,nici atat ”seicii’lui City,ci un proiect asemanator cu al Barcei,unde centrul de copii si juniori are un rol primordial,cum este la Bayern Munchen.

 3. gery76

  17 ianuarie 2013, 04:19 at 04:19

  -Acum la rece,inca consider venirea lui Guardiola la Bayern Munchen,un gest extrem de curajos,multa lume acuzandu-l ca sansa lui ca antrewnor ,s-a legat de generatia fabuloasa a Barcei.
  -Multi uita ca el l-a avansat pe Xavi ,din pozitia de inchizator in cea de regizor la mijlocul terenului,Pep este cel care i-a dat lui Messi libertate deplina in cadrul echipei,a facut din Pedro si Busquets mari fotbalisti,desi multi se indoiau de calitatile lor evidente si tot Guardiola a fost omul care si-a dat seama ca Ibrahimovic[pentru mine este un talent fabulos,,la fizicul sau pentru mine cel mai mare talent pe care l-am vazut,raportat la inaltimea sa,pacat de ”iesirile in decor”],nu poate fi incadrat cu succes intr-un colectiv ,in care suedezo-sarbo-bosniacul,vrea mereu sa detina prim-planul.
  -Marea bucurie vine din faoptul ca Bayern ca si Barca joaca un fotbal plin de entuziasm,bazat foarte mult pe posesie si ofensiva,aici si cred c-a fost elementul esential in hotararea lui Pep ,de a semna cu Bayern+faptul ca si Bayern se bazeaza foarte mult pe propria pepiniera[ Lahm,Schweinsteiger,Muller,Badstuber,Kroos],la fel cum si Barca se baza si se bazeaza pe propriile valori.[ eu zic ca Bayern are o traditie all-time ,mai mare decat orice mare club european in a-si promova propriile-i valori]!

Comenteaza