Don't Miss

De ce e Redknapp un antrenor mare

By on 2 ianuarie 2013, 19:03
Foto: mirror.co.uk

Are 65 de ani şi cea mai dificilă sarcină de când s-a apucat de antrenorat. Trebuie să-i salveze pe cei de la QPR de la retrogradare, o echipă cu multe nume mari dar cu foarte puţine puncte în clasament.

Nu mai amintim decât vag că bătrânul Redknapp a fost soluţie de avarie şi la Tottenham, acolo unde a luat clubul de pe marginea prăpastiei şi l-a învăţat să viseze la cupele europene an de an. După care a fost trimis la plimbare pentru că şi-a permis să viseze la postul de selecţioner al Angliei.

Nu-l idealizăm pe moşul audeclarat analfabet ca să scape de puşcărie din cauza mişculaţiilor financiare pe care le-a făcut şi nici nu ridicăm în slăvi altceva decât nasul fin pentru talente o calitate care acum e compensată prin sume imense, în special în fotbalul englez. Să ne gândim din cine a scos untul pe la fosta sa echipă, una deloc darnică la transferuri cât timp a fost condusă de Redknapp. Să ne gândim doar ce a luat Villas-Boas în vară. Şi asta face deja diferenţa.

Vorbeam de nasul fin al lui Harry. Mai jos avem un filmuleţ care probează ce spunem noi aici doar că la vremea respectivă, intervenţia lui Redknapp a provocat un scandal de proporţii.

1996, West Ham. Harry a fost luat la ochi pentru că-şi promova nepotul la prima echipă. Un nepot care avea în acel moment doar 17 ani şi părea, în ochii fanilor şi jurnaliştilor, mult mai puţin talentat decât celelalte două vedete de la juniorii ciocănarilor.

Unul dintre marginalizaţi a fost Matt Holland. Acum are 38 de ani, s-a lăsat în 2009 şi a jucat pe la Bournemouth, Ipswich şi Charlton, plus 49 de selecţii la naţionala irlandeză. Tot 38 de ani are şi celălalt nedreptăţit. Îl cheamă Scott Canham iar în perioada filmuleţului de mai jos fusese împrumutat la Brentford în loc să fie promovat la seniori. Cel mai sus a ajuns la Leyton. În 2007, s-a retras de la Thurrock din Isthmian League.

Pe cine miza Redknapp? Cine era ruda atât de hulită de suporteri în acel moment?

Un oarecare Frank Lampard, fiul unei alte foste legende de la West Ham, Lampard Senior (551 de meciuri pentru ciocănari între 1967-1985) şi nepotul lui Redknapp.

Acum ştim cine e Lampard şi îl putem compara lejer cu biografiile contracandidaţilor săi din 1996. Să menţionăm pe scurt: 3 titluri, 4 cupe, 2 cupe ale ligii, Liga Campionilor, locul 2 în ancheta Balonul de Aur (2005), jucătorul deceniului trecut în Premier League, jucătorul anului în Anglia (2004, 2005), mijlocaşul cu cele mai multe goluri din istoria Premier League (156) şi singurul fotbalist din istoria competiţiei britanice cu cel puţin 10 goluri marcate în 9 sezoane consecutive.

O fi avut nas Redknapp sau este doar aşa cum spun cei pe care îi puteţi vedea şi în filmuleţul de mai jos?

 

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  3 ianuarie 2013, 02:37 at 02:37

  -Una dintre marile nedreptati ale fotbalului englez,este aceea ca Harry Redknapp,n-a fost instalat in functia de selectioner al Angliei.

  -N-am nimic cu Roy Hodgson,chiar a facut treaba la carma Elvetiei si la Fulham,insa pentru redarea mandriei engleze in fotbal,cel mai nimerit era de departe Redknapp.

  -Eu mereu am recunoscut ca sunt un infocat suporter al Germaniei,insa pentru nationala Angliei,chiar daca n-am avut niciodata simpatie,am avut tot timpul respect,macar pentru faptul ca datorita lor englezilor,ne putem bucura de acest minunat sport ,care este fotbalul.

  -Din pacate pentru Anglia,cam toate alegerile lor la nivel de selectioneri,au fost execrabile si pe bani extrem de multi.

  -Anglia n-a mai jucat cu adevarat fotbal pozitiv,ofensiv,chiar spectaculos,de pe vremea senzationalului Bobby Robson,care a avut ghinionul fantastic ,ca in ’86 sa-l intalneasca in sferturi pe Dumnezeu-ul fotbalului,Diego Maradona ,iar in ’90 in semifinale,sa intalneasca ”masina de fotbal”a Germaniei,condusa imperial de pe margine de Beckenbauer si excelent din teren de Matthaus.

  -Acea Anglie din ’90,croita fantastic de Robson,juca un fotbal superb,iar spre surprinderea multora,Robson a creat acea echipa in jurul unor jucatori cu o tehnica fantastica[ atipica britanicilor],in care straluceau ”magicieni”ai mingii precum Chris Waddle,Paul Gascoigne sau Peter Beardsley+un golghetr de rasa,Gary Lineker.

  -Redknapp,era singurul care putea readuce acel spirit de invingator si singurul ,care sunt sigur se axa preponderent pe un joc ofensiv[la meciurile luiTottenham, era o placere sa te uiti,atat timp cat manager a fost Harry Redknapp].

  -Sunt de asemenea convins ca daca Redknapp avea pe mana acea generatie de care si-au batut joc Eriksson si mai tarziu Mc Laren si Capello[Beckham,Owen,Scholes,Ferdinand,Campbell,Heskeymai tarziu-Terry,Lampard, Gerrard,Rooney],ajungea cel putin intr-o finala de campionat european sau mondial.

  -Dupa victoria din seara aceasta contra lui Chelsea,sper ca ”bunicul ”Harry sa reuseasca miracolul salvarii lui QPR,ca o incununare a unei cariere meritorii!

  • Arpad

   28 ianuarie 2013, 18:24 at 18:24

   Nu-ti faci si tu un site sau macar o rubrica? Ai niste idei foarte bine organizate si documentate si placut de citit 🙂

Comenteaza