Don't Miss

O mumie a câştigat titlul. Federaţia i l-a anulat pe motiv de meciuri aranjate

By on 28 februarie 2011, 11:42

Foto: westfm.co.ke

Doar un joc de cuvinte, absolut. Dar întâmplarea este reală. S-a petrecut cu mai bine de 11 ani în urmă, undeva într-un campionat în care echipa fabricii de zahăr joacă împotriva celei a fabricii de bere. Într-o ţară mai cunoscută pentru atleţi decât pentru fotbalişti. Undeva, în estul Africii.

Mumias Sugar, echipă susţinută de compania cu acelaşi nume a luat titlul în Kenya. Era 1999. Pe 3 decembrie, federaţia de fotbal de la Nairobi a decis să le revoce titlul galben-verzilor. Motivul este unul obişnuit mai degrabă în fotbalul cu miză, acolo unde intenţia este camuflată prin tot felul de tertipuri fine. Mumias a câştigat campionatul după un meci aranjat la vedere, chiar în ultima etapă.

Mumias Sugar – Kisumu All Stars s-a terminat nici mai mult nici mai puţin 10-0. Fix de 10 goluri avea nevoie Mumias ca să ia titlul la golaveraj.

Aranjamentul stângaci a ieşit în evidenţă, Mumias a pierdut titlul la masa verde, iar 8 ani mai târziu, clubul a fost desfiinţat.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    28 februarie 2011, 21:50 at 21:50

    Daca in Kenia ne asteptam sa fie asemenea ''blaturi'',ceea ce s-a intamplat in prel .camp european '84 intrece orice inchipuire cu nationnala Spaniei inscriind 12 goluri in meciul cu Malta exact cat avea nevoie pentru a scoate din cursa echipa Olandei.Acest blat ordinar il consider mult mai rusinos decat Germania -Austria 1-0 la world-cup'82 deoarece la acest din urma meci acest scor le asigura ambelor echipe calificarea din grupe in dauna Algeriei ceea ce pana la urma este de inteles chiar daca nu este moral.

Comenteaza