Don't Miss

Cum se „înscrie” un gol

By on 12 ianuarie 2011, 07:44

Foto: windhamcourt.com

Răspunsul pare simplu și la îndemâna oricui. E suficient ca mingea să fie trimisă în poartă. Din voleu sau de la 11 metri. Din acțiune, fază fixă, cu piciorul sau cu capul. Un gol se înscrie după o fază de atac susținută sau după un contraatac surprinzător care prinde nepregătită defensiva adversă. Uneori se înscrie, din greșeală, de un coechipier al portarului și atunci se cheamă autogol, sau gol trist. La origini însă, golul se înscria altfel, indiferent de modul în care ar fi fost înscris!

A înscrie un gol” însemna, inițial, o procedură concretă, ceva similar cu notițele arbitrului din carnețel. Atunci când o echipă trimitea balonul în plasă, un mic semn (o crestătură) era „înscrisă” pe bara porții. Numărul de semne de la finalul partidei era echivalent cu scorul după expirarea timpului regulamentar de joc.

Așadar, golul era „‘înscris” nu numai în poartă, ci și în bară.

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. MoFaRaH

  12 ianuarie 2011, 11:06 at 11:06

  asta chiar nu o mai stiam cu crestatura in poarta.foarte interesant si multumim ca incerci sa publici mai multe articole si sa ne incanti si mai mult cu lucruri din fotbal.succes.

 2. mtreiics

  17 ianuarie 2011, 14:11 at 14:11

  aici fotbalul e mai frumos…mersi frumos

 3. web hosting provider

  5 aprilie 2012, 03:27 at 03:27

  Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thank you!

Comenteaza