Don't Miss

Cum creşte Europa League

By on 24 mai 2013, 18:30


Foto: football365.com

Foto: football365.com

Oficialii UEFA sunt all-in pe Champions League. Acolo sunt banii, acolo sunt sponsorii, acolo vin echipele mari să se bată una cu alta.

Europa League e o soră mai mică şi mai urâtă pe care Platini şi adjunctul Infantino se străduiesc să o mărite dar pe care nu o vrea nimeni.

Ultima operaţie estetică a celei de-a doua competiţii continentale vine să cosmetizeze întrecerea. Este ultima şansă a Europa League să prindă un pic de avânt, să captiveze şi să atragă.

Culmea, oficialii de la UEFA s-au gândit la un şiretlic biblic: Iacov a muncit socrului său, Laban, cei şapte ani pentru frumoasa Rahela şi s-a ales cu Lea. Aşa că a mai muncit alţi şapte ani să o ia şi pe prima!

Aşa că Infantino (secretarul general UEFA) a zis: vreţi în Liga Campionilor? Veniţi în Europa League şi aveţi o şansă mai mare să ajungeţi acolo unde vă doriţi!

Din 2015, campioana din Europa League se califică automat în ediţia următoare a Ligii. O consolare pe bani mulţi în aşa fel încât trofeul să capete o miză pentru care să merite bătălia.

Ca să ridice nivelul celor care joacă în Europa League, UEFA mai vine cu o modificare. Tot din 2015, 16 echipe (în loc de 6 ca în prezent) vor trece din grupele Ligii în primăvara Europa League în aşa fel încât izvorul numelor mari, cu tot cu roiul de interes şi publicitate care le înconjoară, să se pogoare şi către a doua competiţie continentală.

 

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. RAOSGG

  24 mai 2013, 21:35 at 21:35

  În legătură cu echipele care merg din grupele UCL în ”primăvara” EL, nu sunt 8 echipe, adică cele care s-au clasat pe locul 3 în grupe?

  • Alex

   24 mai 2013, 22:04 at 22:04

   Ba da. Din cate se pare vor sa aduca in EL si echipele care termina pe locul 4 in grupe. Din punctul asta de vedere scade un pic competivitatea in grupele Ligii Campionilor pentru ca echipele mai slabe nu se vor mai intrece pentru locul trei. Nu stiu cat de corect e ca o echipa cu 0 puncte in faza grupelor sa continuie in EL.
   In concluzie calificare in grupele UCL = primavara europeana.

  • Adrian

   30 mai 2013, 11:28 at 11:28

   Ar fi o batjocura pt echipele care merg direct din EL in primavara. Nu va fi asa.

Comenteaza