Don't Miss

Culori trădătoare

By on 12 iulie 2011, 08:10

Foto: retrofootballshirts.co.uk

Chelsea Londra în albul şi roşul lui Arsenal? Nicio iluzie optică din lume nu ar putea să transforme albastrul clasic în altă combinaţie de culori, mai ales în cazul unui club a cărui poreclă, The Blues, este legată tocmai de cromatica echipamentului. Cândva, băieţii din Londra au sfidat tradiţia.

Între 1988 şi 1992, conducerea lui Chelsea Londra a renunţat la alb sau galben cu albastru pentru tricourile din meciurile jucate în deplasare şi a adoptat o combinaţie mai puţin gustată până şi de proprii fani. În acea perioadă, gruparea de pe Stanf0rd Bridge a jucat în tricouri cu romburi alb şi roşii, pe care singurele urme de albastru veneau de la numele sponsorului.

Foto: oldfootballshirts.com

Acela a fost cel mai puţin cumpărat tip de echipament de la magazinul clubului, iar suporterii nu au găsit niciun motiv să dea bani pentru un tricou în care nu îşi regăseau identitatea sau apartenenţa.

La startul acestui sezon, fanii lui Chelsea au înnebunit preventiv. Pe internet a circulat o variantă a noului echipament de rezervă, una în care albul şi roşul reveneau în forţă. A fost doar o glumă, realizată cu un tricou obişnuit, pe care a fost aplicată sigla echipei londoneze.

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. gery76

  13 iulie 2011, 06:31 at 06:31

  O astfel de alegere mai mult decat nefericita a fost si alegerea ca echipament al nationalei Romaniei al unei culori rosii care mie nu-mi inspira nici un pic de identitate la nivel fotbalistic si care s-a dovedit unul din ''marile realizari''ale cuplului ''de vis'' Ionut Lupescu- Razvan Lucescu care a reusit in doi ani sa ne duca pe cele mai nebanuite culmi ale succesului fotbalistic alaturi de ''uriase puteri ale lumii fotbalistice internationale'' ca Djibouti si Madagascar[ am glumit amar, vazand ce fotbal de caltate la nivel de U'17 au aratat echipe ca Mexic-campioana sau Uruguay,finalista -o tara cu populatie putin mai numeroasa ca Bucurestiul -ca sa nu mai vorbesc de natiuni ca Uzbekistanul sau Coreea de Nord ce au jucat un fotbal foarte placut in raport cu anti-jocul total al echipei lui Vasai -cea mai antipatizata echipa U'17 de la europene unde de altfel am ocupsat locul meritat -ultimul.

  • gery76

   13 iulie 2011, 06:43 at 06:43

   Scuze pentru greseala de la unul din''marile realizari''!

Comenteaza