Don't Miss

Cuauhtemina

By on 19 februarie 2012, 13:17

Foto: rankopedia.com

Cuauhtémoc Blanco a fost unul dintre cei mai talentaţi mexicani din istoria fotbalului. Charismatic şi agresiv, micuţul atacant şi-a pus amprenta asupra jocului şi a inspirat generaţii după generaţii de jucători. Încă o mai face pentru că nu s-a lăsat de fotbal nici la aproape 40 de ani. Pe lângă realizările carierei, Blanco a lăsat în urmă şi o mişcare botezată după numele său.

[pullquote]Cu 39 de goluri înscrise, Cuauhtémoc Blanco este al doilea marcator din istoria naţionalei Mexicului (Jared Borgetti are 46). Blanco este al doilea marcator al ţării sale la mondiale şi ocupă locul şapte la numărul de selecţii. Pentru Club America este tot pe locul doi în clasamentul all time al golgeterilor atât în campionat cât şi în Copa Libertadores.[/pullquote]

Cuauhtémoc a apărut în fotbal în 1992. A debutat la Club America şi a jucat acolo, cu intermitenţe, până în 2010. Singurul său contact cu Europa a fost împrumutul la Valladolid, în anul 2002, dar nu s-a adaptat şi după două sezoane s-a întors acasă. A încercat şi în Statele Unite, dar nici acolo nu s-a simţit prea bine. Plaiurile aztece i-au mers însă la suflet. În Mexic, Cuauhtémoc a fost rege!

Blanco şi-a legat numele de o bijuterie de dribling. Cuauhtemina a făcut senzaţie la mondialele din 1998. Atacantul talonat de doi oameni de marcaj prinde balonul între ghete şi sare cu el peste adversar. Deşi pare o schemă simplă nu este uşor de executat. Regulamentar, mingea nu trebuie imobilizată pe tot parcursul mişcării iar aterizarea trebuie să se petreacă în condiţii bune pentru ca faza să poată continua. Cuautheminia, zisă şi Bunny Hop (săritura iepuraşului) impresionează vizual şi are la origini o schemă pusă în practică de englezi şi apoi interzisă tot de ei!

 

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. gery76

  20 februarie 2012, 20:15 at 20:15

  Mi-l aduc aminte cu multa placere, era un fotbalist inventiv,cu alura sa batraneasca de ziceai ca n-are gat,insa juca un fotbal extrem de spectaculos,iar in 2010 cred ca a devenit cel mai batran jucator de camp mexican ce a jucat la un mondial la 38 de ani.

  -Mereu mexicanii au avut 2-3 jucatori  care au facut spectacol,cel putin din 1986 incoace de cand le-am urmarit evolutia.

  -In ;86 desi marea lor vedeta era Hugo Sanchez,acesta a fost o dezamagire,in schimb Manuel Negrette a jucat senzational,iar mie mi-a mai placut atunci fundasul lor dreapta Servin-tehnic si foarte ofensiv,in '94 mi-a placut cel mai mult Garcia Aspe,desi marile vedete erau Luis Garcia sau Hermosillo,in '98 a  fost acest superb jucator Blanco,desi marile vedete erau Campos ,portarul multicolor si varful Hernandez-poreclit ''Caniggia mexican'',in 2002 a fost randul lui Borgetti sa iasa in evidenta,pe cand in 2010 sa fie randul lui Chicharito sa iasa in evidenta!

 2. piskai

  22 februarie 2012, 18:39 at 18:39

  Ca de fiecare data o "povestioara" interesanta.Mersi Alex.P.s. frumos post in legatura cu articolul <cite>gery76.</cite>

 3. edu alves

  26 februarie 2012, 01:54 at 01:54

  si primii doi adversari pe care reuseste sa-i dribleze prin acest procedeu sunt Gianluca Zambrotta si monstrul sacru Fabio Cannavaro.

Comenteaza