Don't Miss

CM 2014. Opt naţionale care nu se califică la mondiale

By on 5 ianuarie 2013, 13:46


Nu mai e mult până în vara lui 2014. Asta e o veste destul de tristă pentru organizatorii care sunt mult în urmă cu lucrările pentru găzduirea turneului final dar şi pentru cei care vor rămâne acasă.

Mondialele nu sunt pentru toţi, după cum şi noi ştim destul de bine treaba asta. România se chinuie să încerce o prezenţă din 1998, dar din păcate cu prea puţin succes.

Ca noi mai sunt şi alţii şi uite aşa se strânge o listă de ţări care vor privi meciurile din Brazilia doar la televizor. Există însă şi o specie aparte şi anume surprizele. Naţionalele puternice care nu vor ajunge să-şi măsoare forţele în cea mai tare competiţie din lume.

Deocamdată calificările sunt în desfăşurare dar se prefigurează deja câteva nume care au şanse din ce în ce mai mici de calificare. Iată câteva dintre ele!

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  7 ianuarie 2013, 04:52 at 04:52

  -Singura echipa de care mi-ar parea cu adevarat rau,in cazul unei eventuale necalificari,ar fi in cazul Uruguay-ului.

  -Cand o natiune cu doar 3 milioane de oameni,are un palmares atat de bogat in fotbal,parca,parca i-ar trebui un abonament la turneele finale.

  -Lasand orice gluma la o parte,cand ai fotbalisti de super-cladsa,precum Luis Suarez,Edinson Cavanni,Diego Forlan sau un portar cu calitatile lui Muslera +un selectioner cu un palmares si o valoare indiscutabila precum Oscar Tabarez,calificarea la mondiale devine aproape obligatorie.

  -Un argument in favoarea acestei echipe nationale demna de respectul tuturor,vine si din faptul ca sub a 2-a conducere a lui Tabarez,Uruguay si-a schimbat totalmente stilul de a juca fotbal.

  -In ’86[antrenati de Omar Borras] si ’90[antrenati de OscarTabarez,la primul mandat],desi beneficia de niste jucatori incredibil de tehnici[Francescoli,Alzamendi [marcatorul din finala Steaua -River Plate], Paz,Aguillera[ marcator pentru Genoa in meciurile contra lui Steaua si Dinamo la inceputul anilor’90 in Cupa U.E.F.A],Saralegui,Ostolazza, Jose Batista,Ruben Sosa,Daniel Fonseca ,Alvez sau Benchoechea,nationala statului Uruguay ,practica cel mai urat si violent fotbal dintre toate tarile prezente la turneele finale,in ’86 ajungandu-se la apogeul violentei ,uruguayenii luand rosu contra Danemarcei in in grupe dar si impotriva Scotiei in aceleasi grupe,cartonas rosu luat de Jose Batista,in minutul 1 ,cred ca si acum reprezinta un nedorit record,iar in afara de violente,mai aveau un adevarat arsenal de simulari si proteste,ceea ce-i facuse sa devina extrem de antipatici in randul suporterilor celorlalte competitoare.

  -In acest al doilea mandat al lui Tabarez,Uruguay ,a jucat un fotbal mult schimbat in bine,extrem de bine omogenizat tactic si cu sclipirile de geniu ale lui Forlan,Cavanni sau Suarez,ce i-a facut stapanii Americii de Sud ,chiar pe terenul lui Messi si compania ,intr-una dintre marile surprize fotbalului din ultimii ani,uruguay iesind campioana Americii de Sud,chiar in Argentina!

 2. gery76

  7 ianuarie 2013, 05:15 at 05:15

  -De Paraguay,nu prea mi-ar pare asa de rau,fiindca au trait cam mult din gloria lui Chilavert ,Acuna sau Gamarra,in ’98 si 2002,in 2010 desi paradoxal au ajuns in sferturi,cea mai mare pereformanta a lor,au jucat un fotbal de ”transee”,in totala contradictie cu lumea lor sud-americana[cu pase lungi la Santa Cruz si Cardozzo,la ”fie ce-o fi”].
  -Sunt convins ca vreo 20 de ani nu vor mai avea calificari la mondiale,precum nationala statului Peru in anii ’70-’78-’82,cand a avut o generatie incredibila cu ”giuvaerul”Teofilo Cubillas,cu Sotill,cu Oblitas sau cu portarul Quiroga,dupa care a urmat un lung purgatoriu care se mentine si azi].

  -Poate doar de Danemarca,ar trebui sa ne fie dor,din ’84 incoace ,aproape fiecare participare a lor la turneele finale ,a fost o placere pentru spectatori,’86-cea mai frumoasa echipa a mondialului mexican[cu Michael Laudrup,Elkjaer Larsen,Soren Lerby,Franck Arnessen,Morten Olsen],jucand un fotbal total asemanator Olandei lui Cruijff in ’74,apoi in ’92 venind de nicaieri[de la plaja] si luand titlul european ’92[ ce seara graznica am avut,eu tinand fanatic cu nemtii],apoi in ’98 invingand nesperat Nigeria in optimi[mare favorita],practic in 2 oameni -Michael si Brian Laudrup,in 2002 -o frumoasa surpriza in faza grupelor,desi FRATII LAUDRUP se retrasesera,mereu Danemarca a fost o ”oaza”de tehnica,uneori si Suedia,intr-o zona a nordului unde mai iubit cred este Handbalul si hocheiul!

 3. viv

  7 ianuarie 2013, 13:41 at 13:41

  daca pierdem cu UNGARIA poti sa adaugi si Romania pe lista:))

Comenteaza