Don't Miss

Cine sunt patronii din Premier League (I)

By on 3 februarie 2013, 11:45


Îi ridicăm în slăvi pe jucători, le căutăm descrieri dintre cele mai fandosite și îi urcăm pe piedestaluri cât mai înalte. Le pupăm în fund fiecare gol, orice atingere mai șmecheră a balonului. Poate e bine, poate e rău. Ce frumos ar fi să primim același tratament și la serviciile noastre, nu-i așa?!?

Bravo, Vasileeeeeee, ce balamale șmechere ai făcut în tura asta, bravo Ioane, ai vândut 10 mașini, ești cel mai tare, aplauze, aplauze, aplauze și tot așa!

Că uneori uităm este în regulă. Dar să ne mai și amintim: fotbaliștii ăștia ne încântă și ne binedispun dar o fac pe bani grei. Grei de tot. Iau salariu pentru fiecare strop de transpirație cu care udă iarba, ba uneori iau și în avans, dacă ne gândim la câți puștani de 17 ani semnează contracte amețitoare, vezi cazul lui Raheem Sterling, ca să numesc doar unul singur. Patronii ăia care pun 3 milioane pe an în brațele lui puștiulică cel care nu are încă voie să bea în oraș și trebuie să dea mama cu subsemnatul când merge să joace peste graniță, patronii ăia, zic, nu dau pentru ce-a fost. Dau pentru ce va fi. Plătesc în avans. De multe ori o fac degeaba, se aude Andy Carroll?!?

Și aici voiam să și ajung! Pe jucători îi știm bine. Ies în față cel puțin o dată pe săptămână. Dar cine sunt și patronii?!? Cine sunt băieții cu banii care fac lumea să se învârtă?!?

Fără rublele mototolite ale lui Abramovic nu ar fi existat Chelsea și nici trofeul Ligii Campionilor în vitrina de pe Stamford Bridge. Fără șeicul Mansour, cel care a convertit 500 de milioane în acțiuni (adică nu mai consideră banii ăia ca ai lui băgați în club ci sunt plătiți de club cu acțiuni, care acțiuni pot să valoreze cât Everestul sau cât groapa Marianelor, depinde de moment și de starea pieței), fără el City ar mai fi așteptat alte patru decenii fără un titlu și așa mai departe.

În paginile de mai jos îi trecem în revistă pe oamenii care țin în mâinile lor destinele cluburilor. Astăzi începem cu Anglia.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. Romeo Ionescu

    3 februarie 2013, 12:35 at 12:35

    cu greu gasesti in presa anilor 30 numele vreunui antrenor, din conducatori doar Eladescu, Marinescu, Bauers sunt nume mai cunoscute, anii 50-90 exceleaza prin foarte putine nume de conducatori dezvaluite, dupa 90 s-a inceput pupincurismul al adresa unor Capos, Jiji, Borcea, care au pus cate o hartie de 100 in mana vreunui jurnalist bun in epitete. Exista topuri d egen Forbes (Capital la noi), dar nu stiu cati sunt interesati de patronii din economia mondiala (in particular fotbal). Numiti investitori, acestia isi folosesc agoniseala proprie sau de familie, bani mai mult sau mai putin albi, dar de ce trebuie sa-i bagam noi in seama ?
    Sportul romanesc se desfasoara din ce in ce mai mult in anonimat si jucatorul x sau y are nevoie de o sustinere, macar in media, putini sunt cei care castiga zeci de mii si isi continua cariera dupa ce nu mai joaca, multi antrenori jinduiesc dupa un pahar de votca in plus. Nu cred ca trebuie sa ne consumam timpul cu investitorii ci sa incurajam, pe cat posibil jucatorii, antrenorii.

Comenteaza