Don't Miss

Cinci mari diferenţe între fotbal şi sporturile americane

By on 4 februarie 2013, 12:26


Beckham şi-a făcut datoria în State. Le-a dublat americanilor audienţele din tribune şi apoi s-a întors acasă. Fotbalul nostru clasic a prins din ce în ce mai bine peste ocean. Nu mai e doar un sport pentru fete, un fitness pe dreptunghiul verde, un mod de a scăpa de obezitate în timp ce mămica aşteaptă pe margine cu sandwichurile dietetice.

Şi asta poate şi pentru că e diferit. Fotbalul european înseamnă cu totul altceva decât celelalte sporturi iubite de spectatorul din America de Nord. Chiar dacă MLS-ul copiază sistemul ligilor consacrate, fotbalul şi-a găsit propria identitate şi a mai rămas doar o chestiune de timp până când se va impune după sistemul în care se joacă pe la noi.

Concret, în ce constau diferenţele faţă de NFL, NBA, NHL şi aşa mai departe?

Comenteaza cu Facebook!

6 Comments

 1. barengott

  4 februarie 2013, 13:17 at 13:17

  bun, foarte bun articolul

 2. Alex

  4 februarie 2013, 19:27 at 19:27

  Sunt insa si avantaje din punct de vedere al organizarii americane. Poate cel mai important e ca nu exista notiunea de a cumpara un jucator. Fiecare echipa are o suma limita din care poate plati salariile jucatorilor si jucatorii emigreaza de la o echipa la alta doar prin schimb(pot fi dati 2-3 jucatori in schimbul unuia). Astfel, nu poate veni nu stiu ce seic la echipa si sa inceapa sa arunce cu bani in stanga si in dreapta.
  De asemenea exista sistemul de draft. Echipa care a obtinut cele mai slabe rezultate in sezonul regulat are cele mai mari sanse sa aleaga prima jucatorii care intra in acest sistem.

  • Alex

   4 februarie 2013, 19:29 at 19:29

   Am uitat sa zic de NCAA – este un campionat destul de tare. Daca esti pasionat de baschet aici poti vedea meciuri foarte bune,

  • Alex Buturugeanu

   4 februarie 2013, 19:44 at 19:44

   vreau sa fac un articol si in sens invers. ce au americanii in sporturile lor si ce nu avem noi in fotbal

 3. vm13

  6 februarie 2013, 17:32 at 17:32

  niciodata nu mau pasionat sporturile cu minge din USA (basket putin) nu dau fotbalul pe nimic. bun articol,bravo

 4. traian

  7 februarie 2013, 14:14 at 14:14

  felicitari pentru articol alex!
  ei pun publicitatea pe primul loc,pentru ca din asta traiesc si se mentin in top cluburile sportive…..la ei cateva secunde de publicitate la un meci din LA aduc sume colosale…..ca sa numai vorbim de All Star Game sau Super Bowl….sunt profesionisti la asa ceva…daca stau si ma gandesc cred ca si in Romania se practicau reclamele pe timpul partidelor de fotbal….cateva secunde intradevar dar erau….cand iesea mingea in out,cornere,sau faze mai importante….si erau insuportabile….:))

Comenteaza