Don't Miss

Cele mai şocante întâmplări de la mondiale (I)

By on 19 octombrie 2013, 10:41

Documentarul BBC a fost realizat înaintea turneului final din 2010 şi cuprinde cele mai neaşteptate întâmplări petrecute pe terenul de fotbal în timpul mondialelor.

Fazele sunt comentate de câţiva dintre protagoniştii aflaţi la faţa locului.

În prima parte avem bileţelul lui Lehmann pe care goalkeeperul nemţilor îşi notase conştiincios unde execută adversarii loviturile de pedeapsă, dar a apărat penalty-ul unui fotbalist pe care nu-l avea pe listă şi şi-a calificat naţionala în semifinale.

De la mondialele din 94 vine golul turneului final, marcat, surprinzător, de selecţionata de la care nimeni nu avea vreo cât de mică aşteptare.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  20 octombrie 2013, 02:39 at 02:39

  Din punctul meu de vedere cred ca cele mai faimoase intamplari de la mondiale sunt in ordine aleatorie urmatoarele:
  1]-Intrarea seicului din Kuweit in teren la meciul Franta -Kuweit 4-1 de la Espana ’82,pentru a-i cere arbitrului sovietic Stupar[parca asa se numea] sa anuleze un gol marcat de francezi.
  2]-Golul cu mana lui ”Dumnezeu” marcat de Maradona in sfertul contra Angliei la Mexico’86.
  3]-Modul senzational de deplasare al echipelor europene ,printre care si Romania la primul mondial cel din 1930 din Uruguay cu transatlanticul ”Conte Verde”,drum ce a durat vreo 2 saptamani,povestire ce a dat si titlul celei mai complexe carti a celui mai bun ziarist sportiv,ever al Romaniei ,Ioan Chirila[nea Vanea] si care se numeste”SI NOI AM FOST PE CONTE VERDE””.

  • claudiu toma

   20 octombrie 2013, 10:39 at 10:39

   la cele adaugate de tine gery imi permit sa mai adaug : modul in care uruguay a castigat editia din 1950 a mondialelor ( sau a pierdut-o brazilia )

  • gery76

   21 octombrie 2013, 02:03 at 02:03

   Ai perfecta dreptate,chiar in aceeasi carte mentionata mai sus sunt evocate momente absolut fabuloase,cand sute de mii de brazilieni plangeau in hohote,desi planificasera cel mai mare carnaval din istorie,iar pe raurile si fluviile Braziliei pluteau zeci de mii de chitari aruncate de brazilieni deznadajduiti.

Comenteaza