Don't Miss

Cele mai dificile posturi într-o echipă de fotbal

By on 21 decembrie 2012, 18:32

Fotbalul a evoluat, s-a reinventat şi a revenit la moda trecutului. A fost prins din urmă de tehnologia modernă care îi stă acum de veghe la barele porţilor. Este cel mai mare fenomen global dar tot 11 contra 11 se joacă.

În decursul epocilor au apărut şi dispărut tehnici şi tactici şi s-au rafinat până la micron abordările pe care managerii le adoptă în duelurile prezentului.

Şi fotbaliştii au ţinut pasul cu noile modificări. Au trecut prin regula celor şase secunde pentru portarul care ţine balonul în mână şi au gustat celebrul double-kick, zisă şi lovitura măgarului, o interpretare artistică a loviturilor libere adoptată de băieţii veseli ai lui Coventry şi interzis imediat de FIFA (aici). 

Dar mai mult decât orice, s-au specializat. Posturile pe teren au devenit din ce în ce mai solicitante iar nevoile pentru acoperirea acestor posturi au dus la antrenamente specifice încă de la vârstele cele mai fragede.

Vorbim despre specializare tocmai în momentul în care fotbalul, cel modern, se scutură de jucătorii care ştiu doar atac, sau bandă sau apărare.

Încă mai avem posturi specializate iar unele dintre ele sunt extrem de solicitante. Iată câteva!

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. Pippo

  21 decembrie 2012, 21:57 at 21:57

  Stai un pic?

  Ceri bani pentru articolele tale acum?

  O sa pierzi multi cititori mai baiete 🙂 Veniturile se castiga din
  trafic, cu cat traficul e mai mare cu atat spatiul publicitar mai scump. Nu e prea buna ideea ta…

  • Alex Buturugeanu

   21 decembrie 2012, 22:26 at 22:26

   Exista o sectiune denumita Membru Premium. Cei care vor mai mult si sunt dispusi sa sustina acest proiect. Restul site-ului ramane in continuare gratis.

Comenteaza