Cei mai buni jucători de naţională din lume (II)
8 februarie 2013, 12:15 Fotbal Extern

Unele posturi de pe teren au existat de când fotbalul. Altele au început cu un om. Unul singur. Epoca modernă a portarilor-libero a fost prefațată în avans de Păianjenul Negru, singurul Balon de Aur printre goalkeeperi, Lev Iașin.

Alții au rafinat deja poziții existente. Le-au dat noi înțelesuri și le-au transformat până la identificare. „Dreptul de nume” este al întâiului venit. Este o realitate pe care industria și nu fotbalul a scos-o la iveală: „mi-am luat adidași” și „trag la xerox” sunt doar două exemple pentru piața românească. Primul venit, inventatorul, se alege cu numele categoriei.

Printre băieții din lista următoare se află și inventatori și rafinatori. Avem glezne fine și spirite tari, teutone. Ei sunt cei mai buni jucători de națională din lume!

Comenteaza cu Facebook!

"8" Comments
 1. Sunt curios, care sunt ceilalti 4 jucatori care au castigat toate trofeele oficiale FIFA si UEFA?

 2. „Ronaldiho……… cu care a luat titlul mondial din urmă cu 13 ani” ??????????

 3. in 94 nu a fost golgheter Romario

 4. -Alex sincere felicitari,pentru un articol extrem de greu de abordat,vreau sa spun si eu primele 5 optiuni in acceptiunea mea,despre cei mai reprezentativi jucatori ai nationalelor importante.

  1]-Brazilia-Pele,Ronaldo[dintosul si adevaratul ],Romario,Leonidas,Ronaldinho[Garincha]

  2]-Germania- FRANZ BECKENBAUER,LOTHAR MATTHAUS,Fritz Walter,Uwe Seeler,Sepp Maier[ cel mai mare portar al lumii all-time,in opinia mea],aici nu am ce face si mai adaug pe Pierre Littbarski,Olli Kahn,Kalle Rummenigge,Ulli Hoennes,Paul Breitner,Thomas Haessler,Ruddi Voller si Helmuth Rahn.

  3]Italia-Beppe Meazza,Sandro Piola,Gigi Riva,Beppe Antognoni,Roby Baggio[Paolo Maldini]

  4]-Argentina-DIEGO MARADONA,Guilermo Stabile,Angel Labruna,Omar Batistutta,Mario Kempes[Daniel Buruchaga].

  -5]Romania-Hagi,Popescu,Petrescu,Balaci,Stefanescu,Dinu,Dumitrache,Dobrin,Dembrovschi,Dumitru,Lacatus[minus ruperi],Lung,Klein,Sabau,Bodola ,Silviu Bindea si Loti Boloni.

Lasă un răspuns
*