Don't Miss

Ce fotbal se joacă în lume. Recapitularea aşezărilor tactice la modă în 2013

By on 27 martie 2013, 11:14


Foto: fcbarcelona.com

Foto: fcbarcelona.com

Aceasta a fost una dintre marile dileme ale fotbalului şi continuă să le înfierbânte minţile antrenorilor de pretutindeni. Este o problemă la ordinea zilei în fiecare meci, în fiecare campionat. Depinde în mare măsură de lotul pe care un tehnician sau altul îl are la dispoziţie dar şi de adversar, de obiectivul din acea dispută, de accidentările unei părţi sau a celeilalte şi chiar de lungimea firului de gazon.

Aşezarea în teren a unei echipe este cheia meciului. Aici se câştigă sau se pierd cele mai încleştate întâlniri. Aici sunt speculate avantajele fizice ale propriilor jucători şi deficienţele adversarilor.

Trecem în revistă câteva dintre cele mai folosite aşezări pe teren în 2013, iar din lista care urmează observăm că fotbalul rămâne clasic chiar dacă inovează, că moda moare şi învie mai ceva ca o pasăre Phoenix, că ce a fost poate fi dezvoltat în ceva care va fi şi că prezentul este doar un alt punct pe harta trecutului imediat ce nocturna se stinge iar fanii pleacă acasă.

Precizare: pozele sunt strict informative.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. Dan Spătaru

  27 martie 2013, 12:56 at 12:56

  Print screen din Football Manager 🙂

  • Alex Buturugeanu

   27 martie 2013, 13:11 at 13:11

   pai da, ideea e sa arate a formatie. Iar FM e foarte tare 🙂

 2. Chris

  22 mai 2013, 12:10 at 12:10

  Sa stii ca te-as contrazice un pic legat de 4-2-3-1. Sa stii ca prima oara (eu personal) am vazut aceasta formatie la invincibilii lui Wenger. Nu stiu daca el este macar unul dintre parinti, nu urmaream fotbalul inainte de 2004 fiind prea mic, insa mie mi s-a parut senzational si foarte inovativ la vremea respectiva.

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Invincibles_%28football%29

  Sper ca merge link-ul

Comenteaza