Don't Miss

Castelul din cărţi de joc

By on 18 decembrie 2013, 15:13


Un subiect destul de la modă în ultimii ani. Ascensiunea economică a fotbalului englez lasă în urmă nu doar ropote de aplauze ci şi o grămadă de întrebări.

Unde sunt fanii şi cui îi mai pasă de ei?!? Nemţii readuc peluzele cu gradene în care biletul costă sub 20 de euro. Englezii plătesc în jur de 50 de lire pe bilet şi cam 150, în total, pe mâncarea, transportul şi alte şmecherii necesare vizionării partidei la faţa locului.

Cu noul contract de drepturi de imagine banii curg gârlă către echipe anonime care îşi permit să cumpere vedete inaccesibile grupărilor de top din alte campionate. Premier League arată ca un circ roman în care sunt expuse şi apoi trimise să se omoare între ele cele mai frumoase exemplare de fotbalişti. Totul spre bucuria cui, vine automat întrebarea!

Ştiaţi că, ipotetic vorbind, dacă preţul biletelor din Premier League s-ar înjumătăţi astăzi, la finalul anului cele 20 de echipe tot ar înregistra o creştere financiară totală de peste 400 de milioane de lire?!? Şi atunci cum se face că preţul urcă în fiecare sezon?!?

În filmuleţ aveţi povestea de mai sus, ilustrată ingenios de Kris Hofmann. Fotbalul englez pare din ce în ce mai departe de cei cărora ar trebui să li se adreseze. Pare mai mult un joc al numerelor decât unul cu mingea. Pare doar un castel din cărţi de joc înainte ca vântul să spulbere ferestrele şi să dea de pământ cu toate.

game of numbers

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  19 decembrie 2013, 03:16 at 03:16

  Puterea banului in Anglia a ajuns deja prea departe[in fotbal],este incredibil cu ce sume colosale sunt platiti fotbalistii,unii mediocri,iar nationala Angliei este una dintre preferatele multor tari in preliminarii sau chiar la turneele finale,tocmai datorita numarului extrem de mic de jucatori englezi folositi ca titulari la marile echipe din Anglia,lucru ce face aproape imposibila formarea unei mari nationale engleze.
  -Am fost extrem de surprins de numarul mic de spectatori la meciul lui Sunderland cu Chelsea[echipa ”marelui” Bourinho],antrenor urias daca-i aduci un lot de 1 miliard de E,dar care este batut de ultima clasata din Anglia.
  -Este singurul antrenor caruia i-au fost adusi toti jucatorii doriti ,indiferent de pret la un club pe care nu l-am simpatizat niciodata,ba din contra,dar l-am respectat enorm pentru palmares si legendarii fotbalisti ce au evoluat acolo si care s-au remarcat tocmai printr-un joc extrem de ofensiv,la care suporterii veneau ca la un spectacol de gala.
  -Sunt convins ca multi din spectatorii ce nu au venit la meciul Sunderland cu Chelsea,a fost acela ca preturile sunt din ce in ce mai ridicate si efectiv era o deziluzie ca la un asemenea meci sa nu fie un stadion plin si mai ales la un meci cu o asemenea semnificatie,nca o data extrem de pertinent acest interesant articol si multe salutari lui Alex Buturugeanu.

 2. gery76

  19 decembrie 2013, 03:21 at 03:21

  Am mancat cateva cuvinte ,fapt pentru care imi cer scuze,aveam de gand sa spun ca ,cu toti banii si lotul pe care l-a avut la Real, Mou a jucat unul din cel mai urat fotbal din istoria clubului Real,ceea ce nu poate sa fie decat o mare pata pe cariera si asa mult umflata a ”traducatorului”.

Comenteaza