Don't Miss

Care este valoarea unui manager priceput

By on 2 februarie 2012, 14:46

Foto: retrosport

Soarta antrenorilor atârnă de rezultate. Totul se reduce la puncte şi la poziţia în clasament. Un manager bun poate să facă diferenţa atât în lupta pentru titlu cât şi în cea pentru evitarea retrogradării. Martin ONeill a fost numit principal la Sunderland pe 3 decembrie. Irlandezul s-a apucat de treabă în propria manieră discretă iar rezultatul muncii sale se vede foarte limpede.

Are aproape 60 de ani şi este al şaselea din cei nouă copii ai unuia dintre fondatorii clubului Pádraig Pearse’s Kilrea, localitatea natală a managerului de la Sunderland. Sângele sportiv a trecut şi în venele lui Martin ONeill şi oricare dintre bornele carierei sale stă drept dovadă.

Un alt punct de reper este deja şi mandatul actual, de doar două luni în fruntea „Pisicilor Negre”. L-a înlocuit aici pe Steve Bruce iar ceea ce a reuşit să facă de atunci şi până acum se vede negru pe alb în clasamentul de mai jos, ierarhia Premier League din momentul în care ONeill a preluat conducerea tehnică a lui Sunderland.

Sunderland-table

Foto: opta.com

 

Comenteaza cu Facebook!

8 Comments

 1. pase scurte blog

  2 februarie 2012, 18:47 at 18:47

  a facut treaba buna si la celtic si la aston villa

 2. In spiritul fotbalul

  3 februarie 2012, 14:08 at 14:08

  Cred ca e o solutie pentru nationala Angliei, dar mai important ii ca sa gandeasca acelasi lucru si sefii federatiei britanice.

  • Seb

   4 februarie 2012, 00:28 at 00:28

   Da, ai dreptate. Doar ca are o problema: e irlandez!

  • Alex Buturugeanu

   4 februarie 2012, 04:17 at 04:17

   da, nu il vor pune pe el, oricum nici nu a intrat in vreo discutie. Redknapp e favorit. Allardyce e si el bagat in seama din politete, dar nu se stie niciodata.

  • gery76

   4 februarie 2012, 02:21 at 02:21

   Si a facut parte din generatia de aur a fotbalului nord-irlandez,alaturi de legendarul Patt Jennings,portarul ce a securizat Irlanda de Nord 2 decenii,de Nicoll,Norman Witheside,Armstrong sau Donaghy+ selectionerul de ''legenda''nord-irlandez Billy Bingham,cel ce i-a dat o adevarata lectie tactica in dubla mansa lui Mircea Lucescu,invingandu-l in dubla manse -3-2 la Belfast si 1-0 la Bucuresti,desi avea o echipa extrem de imbatranita,in raport cu Lucescu ,cel care beneficia de o generatie senzationala cu Lung,Stefanescu,Iorgulescu,Ungureanu,Coras,Klein,Camataru,Hagi dar si cu multi stelisti si craioveni ce nu erau selectionati doar dintr-un orgoliu absolut pagubos al lui Lucescu,in frunte cu Lacatus,Balint,Stoica,Irimescu sau Piturca,dar din care nu lipseau fotbalisti''prieteni''gen Gabor,Rednic sau Andone,dar care cu exceptia primului ,un fotbalist absolut fabulos,insa foarte lenes,ultimii 2 erau de foarte multe ori doar un capriciu,cum s-a vazut la worldcup'90,cand desi nu mai erau antrenati la lot de Lucescu,au fost cei mai slabi romani la Italia'90!

 3. gery76

  4 februarie 2012, 04:40 at 04:40

  Nu m-ar mira nimic atat timp cat cel mai galonat fotbalist de camp al unei echipe de top engleze este Kenny Dalglish,scotianul,iar cel mai SIR dintre Siri este scotianul Alex Fergusson.

 4. In spiritul fotbalul

  4 februarie 2012, 14:13 at 14:13

  Redknapp a declarat ca nu i-ar face bine la inima sa antreneze la nationala, unde n-ar putea fi pe teren zi de zi

 5. Seb

  4 februarie 2012, 18:24 at 18:24

  Sunt fan Tottenham de cand ma stiu. Pot sa va garantez ca Rednkapp nu pleaca de la Spurs. A antrenat multe echipe mici sau mediocre, iar acum norocul i-a suras: Tottenham e printre primele echipe din PL in ultimii ani, ce rost ar avea sa plece la nationala si totul sa se naruie. 

Comenteaza