Don't Miss

Cangurii cehi

By on 12 iunie 2011, 13:45
Sigla Dinamo

Foto: clopotel.ro

O poreclă devine renume. Renumele, blazon. E drumul pe care l-au urmat cei doi câini roşii de pe sigla lui Dinamo. Iniţial, „câinii” erau cei doi fraţi Nunweiller, roşii la chip şi răi pe teren. Câinii au urcat de pe teren în tribună, alintul, cu sau fără răutate, a ajuns să fie generalizat la toţi cei care au îmbrăcat tricoul lui Dinamo şi apoi, stilizat, şi-a făcut loc pe emblema echipei. Ce cauză însă un cangur pe sigla unui club din Cehia?

Bohemians 1905 se chema Vrsovice şi a fost singurul club care a răspuns prezent unei iniţiative de la Antipozi. În 1927, Australia încerca să popularizeze fotbalul în rândul maselor adunate din cele patru colţuri ale lumii. A cerut ajutor englezilor: să vină două trei echipe să joace nişte amicale şi să aducem fanii în tribune! Drumul prea lung a dus la un răspuns negativ din partea grupărilor din Albion, toate ocupate cu propria felie de istorie în cel mai vechi campionat din lume.

Foto: janhorak.cz

Nici alte grupări din alte ţări nu au vrut să bată drumul până în Australia pentru nişte amicale, fie ele şi pe bani. Nici naţionala Cehiei şi nici altele nu au fost de acord cu turneul prin ţara-continent. Niciuna, mai puţin AFK Vrsovice.

Alb-verzii au venit, iar prestaţia lor şi-a atins scopul: imagine, fani, meciuri multe, 20 la număr. Şi gazdele au fost mulţumite, aşa că, la plecare, le-au făcut cehilor un cadou surpriză: doi canguri vii!

Animalele împreună cu tot cu echipa şi staff-ul tehnic au ajuns cu bine la Praga şi au putut fi admirate în voie la grădina zoologică. Vrsovice şi-a schimbat numele în Bohemians, iar sigla echipei înfăţişează, de atunci, un cangur verde pe fond alb. Inutil de menţionat că porecla echipei este Klokani. Fix „cangurii”!

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. alen

  12 iunie 2011, 19:01 at 19:01

  si este una dintre cele mai iubite echipe din cehia, ceva similar cu rapidul aici si care a trecut prin momente grele in ultimi ani: faliment, retrogradare pana in liga a 3 a, aparitia unei alte formatii care le-a cumparat numele si sigla si nu in ultimul rand si cel mai actual primejdia care se abate asupra arenei lor, Na Doliceku, prevazuta a fi demolata intr-un proces de sistematizare a cartierului vrsovice. Sustinuti de inegalabilii sai fani, le-au depasit pe toate, sper sa se rezolve si cu stadionul

 2. bumbu

  19 iunie 2011, 01:32 at 01:32

  cea mai mizerabila echipa din romania

 3. bumbu

  19 iunie 2011, 01:33 at 01:33

  cea mai mizerabila echipa din romania rusinea tari

 4. Andrei Filip

  13 februarie 2012, 16:02 at 16:02

  Frumos:) de cele mai multe ori aflu lucruri noi si frumoase:)

Comenteaza