Don't Miss

„Brazilianul” Diego Armando Maradona

By on 16 februarie 2011, 08:39

Foto: worldcupblog.org

Este deja o întâmplare clasică şi a stârnit o adevărată revoluţie în Argentina. Sud-americanii îşi iubesc până la epuizare simbolurile. Le adoră, ba chiar le ridică biserici, oricât de bizar ar suna ca obiectul de cult să fie un fotbalist. Pele în tricoul naţionalei din Argentina pare o erezie. Maradona în galbenul Braziliei nici nu poate fi închipuit.

Foto: STAFF/AFP/Getty Images

Maradona a şocat  din primul moment în care a făcut pasul în fotbalul mare. Ca jucător a sfidat prin talent şi caracterul rebel. A fost cel mai scump din lume la două transferuri consecutive. S-a bucurat de fotbal acolo unde alţii au aflat rutina încă de la copii şi juniori. A fost personaj de fantezii în comparaţia cu actualul urmaş, Messi.

A îmbrăcat tricoul Braziliei şi a stat drept, la imnul Selecao pe care îl murmura ritual. Maradona în tricoul naţionalei din Brazilia? Da, într-un vis care a dinamitat până şi relaţiile diplomatice dintre Argentina şi vecina sa!

Maradona le-a luat bani frumoşi celor de la Guarana Antarctica, o băutură acidulată din Brazilia. Reclama a fost lansată înaintea mondialelor din 2006 şi i-a adus pe fanii argentinieni la un pas de nebunie.

Maradona nu s-a stresat prea mult!

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

  1. gery76

    17 februarie 2011, 17:44 at 17:44

    Cu toate cele cinci titluri mondiale ale lor ,brazilienii nu au avut un jucator ca Maradona.Argentinienii il iubesc neconditionat pe Maradona si va dau un singur exemplu cat de mare si important a fost Diego pentru ei prin simplu fapt ca desi au beneficiat dupa retragerea sa de numerosi jucatori senzationali ca Ortega,Batistutta,Redondo,Crespo,Claudio Lopez,Lattore,Aimar,Saviola,Simeone,Veron,Zanetti sau acum Messi,Tevez, Di Maria si Higuain nu au reusit sa treaca de sferturile mondialelor ba in 2002 fiind eliminati din faza grupelor,iar acest lucru nu se uita mai ales ca Maradona le-a castigat un mondial aproape de unul singur si i-a dus in'90 de asemenea aproape singur in finala pierduta in fata Germaniei lui Matthaus,Brehme ,Klinsmann,Voller si Littbarski.

Comenteaza