Don't Miss

Brazilia pentru Scoţia? Israel pentru Olanda?

By on 21 aprilie 2012, 17:13

Foto: oldschoolpanini.com

De obicei Brazilia joacă pentru ea, dar în anii 80 a făcut-o de 13 ori pentru Scoţia. Israelul are propria glorie. Apare însă şi de 47 de ori în dreptul Olandei. Câteva jocuri de cuvinte inedite le-au permis celor de la The Guardian să lege o ţară de alta prin intermediul numelor jucătorilor care au fost chemaţi de-a lungul timpului la loturile naţionale.

Conform scenariului, un jucător cu nume de ţară trebuie să fi jucat pentru o altă reprezentativă. Astfel, Mike England are 44 de selecţii pentru Ţara Galilor iar Matt Holland a jucat de 49 de ori pentru Irlanda.

Adam Brazil, atacantul lui Ispwich între 1977 şi 1983 a bifat 13 partide la naţionala Scoţiei în timp ce Rinus Israël a fost stâlpul defenivei Olandei între 1964 şi 1974, timp în care a strâns 47 de meciuri pentru Portocala Mecanică.

Lista poate continua cu Alfonso Portugal, care a jucat în anii 50 pentru Mexic şi cu Walter Portugal, fost internaţional în Peru.

Nu am găsit corespondenţi pe acelaşi calapod în naţionala României, în care se pare că nu a jucat niciodată vreun fotbalist cu numele de familie Rusia sau China sau măcar Bulgaria!

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. In spiritul fotbalului

  21 aprilie 2012, 17:18 at 17:18

  Daca fortam un pic lucrurile ii gasim pe Viorel Moldova(n) si Ionel G(h)an(e)a

  • gery76

   22 aprilie 2012, 00:37 at 00:37

   N-am fost departe nici noi romanii de a avea un jucator asemanator ca nume ,la sfarsitul anilor ’80 ,inceputul anilor’90, la Poli Timisoara evolua un excelent numar 7 pe numele sau de familie China si care a facut parte din splendidul prim 11 al lui Poli care a eliminat celebra Atletico Madrid,alaturi printre altii de internationalii Sorin Vlaicu,Ioan Timofte II,Constantin Varga dar si de talentatii Barbosu,Stoicov,portarul Jipa sau fundasul de fier Andreas, extrema China scotand penalty-ul de la Timsoara prin care s-a marcat unul din goluri!

Comenteaza