Don't Miss

Brazilia cântă şi dansează pentru Nike

By on 15 noiembrie 2010, 01:08

Foto: thisisbandit.com

Ronaldo proaspăt trecut de 20 de ani. Romario în plină formă. Roberto Carlos şi băieţii de aur ai Braziliei. Toţi plus un aeroport, câteva avioane şi Eric Cantona pe post de Bobby Charlton! Sau poate invers, pentru că cel de-al doilea a luat exemplu de la francez la 12 ani distanţă. Plictiseală maximă, bagaje, telefoane acasă. Până când se întâmplă ceva.

tricolore

Foto: funniez.net

Nike şi Adidas, două concurente acerbe până şi pe piaţa mingilor de fotbal. Dacă cei de la Adidas au luat prim planul la mondiale, acolo unde sunt sponsori tehnici şi oferă, din patru în patru ani, mingea oficială a competiţiei, Nike nu a lăsat armele jos. Unul dintre capitolele sugestive ale războiului Nike-Adidas vine din 1998. Nemţii veneau la mondialul din Franţa nu doar cu Panzerele ci şi cu Adidas Tricolore, balonul cu care s-a jucat fiecare partidă a turneului final. Nike a contraatacat cu o reclamă de milioane: Roanaldo, Romario, Lucio, Cafu, Leonardo, elita Braziliei fotbalistice un aeroport şi un balon, evident, Nike. În spot apare și un francez. Eric Cantona citește ziarul în avion (la fel ca Bobby Charlton în reclama Man United la Turkish Airlines) și se minunează, timp de două secunde, de jongleriile brazilienilor.

Foto: article.wn.com

Şutul în bară al lui Ronaldo care a încheiat reclama nu le-a purtat noroc sud-americanilor. Au pierdut cu 3-0 finala de la Paris chiar în faţa gazdelor.

Muzica din acest videoclip îi aparține celebrului Sergio Mendes. Se numește Mas Que Nada și a devenit atât de cunoscută în urma reclamei cu Brazilia încât i se spune deseori „melodia din aeroport”. Spotul a fost realizat de Wieden & Kennedy, o firmă independentă, specializată în astfel de reclame, care a colaborat și cu alte branduri importante precum Honda, Coke, ESPN sau Microsoft.

Tot WK au realizat și al doilea spot Nike, la fel de dependent de coloana sonoră ca și primul. Cantona apare și aici cu o profeție care deschide reclama: „Credeți-mă, nu ai cum să faci muzică bună dacă nu știi să cânți într-o orchestră”.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  15 noiembrie 2010, 16:16 at 16:16

  Super reclama dar eu fiind un mare suporter al nemtilor in general si al fotbalului german in special o sa prefer intotdeauna Adidas.

  In legatura cu calitatea site-ului parerea mea este foarte clara si de mult stabilita :

  EXCELENTA!!!

 2. gery76

  15 noiembrie 2010, 16:22 at 16:22

  @Alex Buturugeanu

  Te asigur ca as citi site-ul si daca ar avea dec zece ori spatiul mai mare ,iar rabdare as gasi cu siguranta fiindca aici citesc cu placere despre fotbal si nu despre barfa si calomnii.

 3. vik

  21 noiembrie 2010, 21:33 at 21:33

  e o placere sa-i vad pe brazilieni jongland cu mingea.unele dintre cele mai tari reclame nike.

Comenteaza