Don't Miss

Blog, site, presă scrisă, ziar

By on 10 ianuarie 2013, 20:44

Şi blogăreala e un fel de presă scrisă dar fără mogul, fără şefi sau subalterni, fără şedinţă de redacţie şi fără cafea la automat. Exerciţiul autoexprimării funcţionează la fel de bine pe un site ca şi în ziarul de hârtie pe care îl cumpărăm (îl mai cumpărăm?) de la colţul străzii.

Doar că subiectele nu mai sunt discutate (sau impuse, după caz) iar întreaga responsabilitate îi revine celui care decide să ofere şi celorlalţi câte ceva din ce i-a gândit mintea.

Tirajele ziarelor clasice scad, unele s-au mutat exclusiv pe net şi se luptă pentru atenţia celor din faţa monitoarelor în loc să-i momească pe trecători cu o primă pagină trasă în hârtie. Altele rezistă şi vor să ne arate că n-a venit încă momentul să ducem mortul la groapă şi să-i cântăm prohodul.

Newspaperswork, platforma de marketing pe care se sprijină marile publicaţii din Belgia, a făcut un experiment. Le-a oferit câte un ziar şi o limuzină unor advertiseri cunoscuţi şi apoi a încercat să-i distragă. Ce a ieşit, vedem mai jos.

Concluzia ar fi că un articol bine scris îţi captează atenţia. Funcţionează sau e doar o ultimă zvâcnire a unui fenomen care şi-a lepădat pielea concretă şi a evadat în online?

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  11 ianuarie 2013, 03:19 at 03:19

  -Carti inca mai cumpar,in primul rand cu teme istorice ,dar si sportive,insa din pacate ziare citesc din ce in ce mai putin si asta nu numai datorita internet-ului,ci si tabloidizarii din ce in ce mai pregnante a presei sportive[de cealalta nici nu mai vorbesc].
  -Im pare rau caci am fost un mare cititor de ziare si saptamanale imediat la inceputul anilor’90[cu colectii aproape integrale ale saptamanalelor de sport, ”Sport Star”,unde aveau rubrici permanente Ion Baesu,Horia Alexandrescu,Fanus Neagu sau Ioan Chirila si Eugen Barbu sau ”Fotbal Plus”,unde scriau Radu Cosasu,Mihai Rusu-ex Europa Libera sau Valentin Albulescu].

 2. gery76

  11 ianuarie 2013, 03:22 at 03:22

  Alex,nu stiu ce s-a intamplat dar in aceste ultime 3-4 zile,receptionarea site-ului,a fost una slaba spre foarte slaba,fara a putea comenta si cu multe suprapuneri in articole si comentarii.
  -Vad ca in seara aceasta,s-a ameliorat ,dar tot nu se compara cu saptamana trecuta.

Comenteaza