Don't Miss

Balonul de Aur 2012. Messi, Iniesta și Ronaldo, analiză în cifre

By on 3 decembrie 2012, 12:24
Foto: uefa.com [dropcap]C[/dropcap]hiar și cei care nu iubesc fotbalul au un favorit! Asta este noua dimensiune a fenomenului. Extrovertiții îl vor pe Cristiano fie și pentru că stilul contează cel puțin la fel de mult ca realizarea în sine. Familiștii țin cu Lionel. Cu el pe teren, nu e niciun pericol de seducere, așa că soțiile se pot uita liniștite la meci. Muncitorii sunt de partea lui Anders. El e temelia, grămada de oase conștiincioase fără de care niciun argentinian, oricât de pitic și talentat, nu ar fi ajuns prea departe. Așa-i că Argentina nu are un Iniesta, maestre Leo?!?

Cei trei candidați au calități și defecte, au o față umană de care ne îndrăgostim sau pe care putem să o urâm dar premiul cel mare depinde și de cifre. De numerele pe care le-au strâns de partea lor, harnici ca niște furnicuțe, într-un an în care cu siguranță că nu au stat degeaba. 

Comenteaza cu Facebook!

Pagini: 1 2 3 4 5

3 Comments

 1. rominho

  3 decembrie 2012, 12:29 at 12:29

  Dupa analiza facuta pentru e foarte clar. Messi nu are rival. Iniesta merita locul 2 iar Ronaldo pe 3.

  • Yoyo

   4 decembrie 2012, 03:37 at 03:37

   Sa sugi tu ceapa ca e asa? Ronaldo ii depaseste cu muuuult pe amandoi! Aia au noroc ca sunt in aceeasi echipa, dar ce sa stie toti „desteptii”.

 2. gery76

  28 decembrie 2012, 13:22 at 13:22

  -Daca ar exista legea compensatiei si in astfel de anchete,atunci cu siguranta trofeul trebuie sa-i apartina lui Iniesta,care a fost nedreptatit total in 2010,atunci cand Messi a castigat total nemeritat,Barca n-a luat CH.League,iar Argentina cu Messi lider ,a fost spulberata de Germania in sferturi cu 4-0,pe cand Iniesta a castigat mondialul cu Spania ,fiind detasat cel mai bun om al turneului.
  -Acordarea ”balonului de aur”pentru Messi in 2010,este una dintre cele 3 mari NEDREPTATI din istoria decernarii acestui trofeu dupa cea din ’86,cand a fost ales Belanov[U.R.S.S],desi meritau mult mai mult Lineker[ golgheterul mondialului],Elkjaer Larsen,danezul zburator,spaniolul Butragueno,germanul Matthaus sau chiar sovieticul Zavarov,adevaratul regizor al ”sbornaiei”sovietice si cea din 2006 cand a fost ales ”dopul”Cannavaro,in detrimentul lui Zidane[ cel mai bun om al mondialului,a fost penalizat petru capul meritat dat ”provocatorului”Materazzi,dar si in detrimentul italienilor Buffon si Pirlo,mult mai decisivi si valorosi decat indesatul de Cannavaro.

Comenteaza