Don't Miss

Aut artistic

By on 26 februarie 2012, 13:51

Foto: Greg Kendall-Ball/Reporter-News

Aruncarea de la marginea terenului este una dintre rarele momente ale partidei în care nu se întâmplă nimic special. Sigur, un Roberto Carlos trimitea balonul cu mâinile pe distanţe impresionante, dar ce este atât de artistic în asta? Mai nimic. A fost nevoie de un mondial feminin de fotbal pentru ca şi banala repunere din margine să-şi primească propria patină estetică. 

Este atestată documentar încă din 1978, iar Steve Watson de la Newcastle o executa cu succes prin anii 90. A revenit în forţă la mondialele feminine din 2008, acolo unde braziliencele au re-lansat o modă surprinzător de acrobatică în fotbal. „The Flip Throw-in” se execută cu o schemă preluată din gimnastică dar efectul nu este doar artistic. Procedeul este extrem de efectiv pentru lansarea cât mai în adâncime a balonului!

Nu toţi cei care execută un Flip Throw-in reuşesc ceea ce îşi propun. Paul Ladd spre exemplu şi-a făcut KO adversarul!

Recent, Steithor Freyr Thorsteinsson a executat cinci astfel de aruncări din margine în amicalul Japonia-Islanda. Niciuna nu a avut rezultatul scontat.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. In spiritul fotbalul

  27 februarie 2012, 22:18 at 22:18

  E funny, dar fara sa conteze prea mult in joc. Bine i-a facut ala cu KO ca nu pastra distanta regulamentara de 2 metri

 2. edu alves

  29 februarie 2012, 22:14 at 22:14

  sincer, prima oara am vazut aut-ul batut intr-un astfel de mod la un meci din campionatul Ucrainei, Metalurg Zaporozjie cu Metalist Harkov parca….atunci camerunezul Adolphe Teikeu a executat exact la fel

 3. gery76

  1 martie 2012, 19:08 at 19:08

  Eu mi-aduc aminte de sfarsitul anilor '80,inceputul anilor'90,cand anglo-saxonii ,executand clasic aut-ul de margine ,expediau mingea exact ca la un corner,era fundasul stanga al nationalei Irlandei Mc Carthy-viitorul antrenor al lui Wulhwerhampton,care executa pentru pivotii Neal Quin sau Tony Cascarino,ambii peste 1,90 si astfel se creeau ocazii foarte periculoase,inclusiv impotriva Romaniei la worldcup'90.

  -De asemenea fundasul dreapta de exceptie belgian Eric Gerets executa foarte lung si precis aut-urile atat la nationala Belgiei cat si la Eindhoven!

Comenteaza